Αίτημα αναγνώρισης ΠΟΠ της Σαρδέλας και της Γάμπαρης Αμβρακικού

Αίτημα για την καταχώρηση της Σαρδέλας, και της Γάμπαρης Αμβρακικού στο μητρώο των προστατευόμενων προϊόντων, κατέθεσαν ομάδες παραγωγών στις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας Άρτας, που χρηματοδότησε η Νομαρχία Πρέβεζας τόσο η σαρδέλα όσο η γάμπαρη, περιέχουν δεκάδες πρωτεΐνες και ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

Εφόσον αναγνωριστούν θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία και η επιχειρηματικότητα εντός των ορίων της παράκτιας ζώνης του Αμβρακικού Κόλπου, ενισχύοντας έτσι το εισόδημα των παραγωγών.

Αίτημα αναγνώρισης ΠΟΠ της Σαρδέλας και της Γάμπαρης Αμβρακικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος