Ν. Ταχιάος: Δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας Μαλακάσι Α’

Δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας Μαλακάσι Α΄, σύμφωνα με την ενημέρωση στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, από τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κοινοβουλίου.

Τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Νικόλαος Ταχιάος, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και ειδικότερα για το θέμα της σήραγγας Μαλακάσι Α (με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), που έκλεισε προσωρινά από 12 Απριλίου, προκειμένου να ελεγχθεί από ειδικούς ως προς την κατάσταση και λειτουργικότητά της, μετά την ανησυχία που προέκυψε εξ’ αιτίας αναφορών του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, περί “ελλιπούς συντήρησης”.

Ο κ. Ταχιάος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα στοιχεία ελέγχου, από τα οποία δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας, τονίζοντας παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή του προσωρινού κλεισίματος λήφθηκε μέριμνα για παράκαμψη, ώστε να μην εμποδιστούν οι μετακινήσεις στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων που αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ίδιος ο υφυπουργός θα ενημερώσει επιτόπου για τα αποτελέσματά τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οΥφυπουργός θα βρίσκεται στα Γιάννινα την Κυριακή όπου θα έχει σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον κ. Ταχιάο για την ενημέρωση και υπογράμμισε πως ασχέτως του αποτελέσματος αυτού του απαραίτητου ελέγχου, η πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών στις υποδομές της Εγνατίας, που βαρύνουν τον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να επιτηρηθεί συστηματικά από την Πολιτεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος