Στα 209,7 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών

Στα 209,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2024, ο οποίος εγκρίθηκε από την Δημοτική Επιτροπή και κατατέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου καθώς και των νομικών προσώπων και της κοινωφελούς επιχείρησης, που καταργήθηκαν ύστερα από τις διατάξεις των άρθρων 27 και 29 του ν.5056/2023 (Α’ 163) και αφορούν το συγκεκριμένο οικονομικό έτος.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της στη Δημοτική Επιτροπή η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γεωργία Γιώτη, «κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού λήφθησαν υπόψη τα αποτελέσματα εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δύο  προηγούμενων ετών 2022 και 2023, είναι ισοσκελισμένος και αποτυπώνει ρεαλιστικά τις εκτιμήσεις εσόδων και εξόδων του Δήμου κατά το νέο έτος, προσαρμοσμένος πάντα στο υφιστάμενο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Τέλος, σημείωσε ότι «η καθυστέρηση της σύνταξής του οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπήρχαν ψηφισμένα τα ανταποδοτικά τέλη από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα που είχε μεν ψηφιστεί ήθελε συμπλήρωση και φυσικά λόγω της ενσωμάτωσης των νομικών προσώπων και της κοινωφελούς επιχείρησης στο δήμο, η οποία δημιούργησε νέα δεδομένα στις υπηρεσίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος