Θεσπρωτία: Δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο και μετά τις12 Απριλίου

Δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο και μετά τις 12 Απριλίου θα έχουν οι πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας, να υποβάλουν δηλώσεις εκπρόθεσμα μέχρι και τον Νοέμβριο.

Στην διευκρίνιση αυτή προχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, κατόπιν επικοινωνίας του με το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας για τους κατοίκους εσωτερικού ολοκληρώνεται, όπως είχε ανακοινωθεί, στις 12 Απριλίου.

Παρόλα αυτά οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήστη του Νόμου 5076/23 υποβάλλοντας εκπρόθεσμες δηλώσεις έως την τελική προθεσμία που προβλέπεται πανελλαδικά, δηλαδή στις 30 Νοεμβρίου 2024.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που περιλαμβάνονται στη διαδικασία κτηματογράφησης ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους το συντομότερο δυνατό, είτε μέσω του τοπικού Γραφείου Κτηματογράφησης, είτε ψηφιακά, ώστε να αποφύγουν δικαστικές διαμάχες στη συνέχεια“, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος