Αγωνία για τις εξαγωγές των πρώιμων κηπευτικών εκφράζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας που, λόγω των αντι – μπλόκων στα βουλγαρικά σύνορα, ήδη μετρούν μεγάλες απώλειες εισοδήματος και ζητούν αποζημιώσεις.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης, τα αντι – μπλόκα που δημιουργήθηκαν από τους Βούλγαρους ως απάντηση στα μπλόκα των ελλήνων αγροτών, προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές καθώς υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία για τις εναλλακτικές διόδους μέσω Σκοπίων και Αλβανίας.
Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες και στην εσωτερική αγορά, όπου παρατηρείται κορεσμός και κάθετη πτώση τιμών. «Οι ντομάτες από σήμερα είναι στα αζήτητα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ηρακλείου, προσθέτοντας πως θα καταστραφούν οικογένειες. Όπως λέει, θα πρέπει να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις απώλειες των εισοδημάτων τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος