Ειδήσεις από το Αιγαίο

Σύντομη ενημέρωση από το Αιγαίο

Ραδιοεφημερίδα ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ 20-7-2015

Σκληρό το 2ο πακέτο μέτρων

Μέτρα «αγκάθια» περιλαμβάνονται στο 2ο πακέτο μέτρων με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών, αλλά και οι αλλαγές στον κώδικα δικονομίας όπου θα συμπεριληφθεί και η κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας μεταξύ των μέτρων.

Ξεκίνησε η εφαρμογή της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ

Σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων που αφορά την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

“Μέσα σε μια εβδομάδα οι επιχειρήσεις θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις νέες τιμές”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου φοροτεχνικών Μυτιλήνης Παναγιώτης Τατάκης, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο το θόρυβο που προκαλείται τις τελευταίες ημέρες.

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα είναι η 26 Αυγούστου και για τις επιχειρήσεις η 20η Αυγούστου. O χρόνος είναι αρκετός για να απορροφηθούν τα 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις ωστόσο προβλήματα σημειώνονται ακόμα στην διαδικτυακή πύλη του taxis.

Ανοιχτά τα υποκαταστήματα των τραπεζών

Άνοιξαν σήμερα και τα 2.500 υποκαταστήματα τραπεζών μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας. Στα 300 ευρώ αυτή την εβδομάδα το όριο αναλήψεων την Παρασκευή από τα γκισέ των τραπεζών, 420 από την επόμενη εβδομάδα. Εκτός από τον περιορισμό στις αναλήψεις και την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές επιτρέπονται στις τράπεζες.

Το Μπαϊράμι της Τουρκίας Ανάσταση για την τοπική οικονομία

Περισσότεροι από 11.500 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο από την Παρασκευή 17 Ιουλίου μέχρι και σήμερα για την τριήμερη γιορτή τους, το Μπαϊράμι, δίνοντας μια σημαντική “ανάσα” στο τουρισμό για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αν υπολογιστούν οι επισκέπτες για όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και οι επισκέπτες που φθάνουν με δικά τους σκάφη στις μαρίνες τότε ο αριθμός τους ξεπερνά τις 14.000. Η μαζική επίσκεψη των Τούρκων τουριστών αποτελεί σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς μια τονωτική “ένεση” στην οικονομία των νησιών, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννης Σαμιώτης δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αφίξεων τουριστών από τη γειτονική χωρά.

Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές αρχές

Εν τη γένεση της σβήστηκε προχθές στη Σάμο φωτιά που σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφυγες άναψαν όταν έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί. Άλλη μια φωτιά χθες και πάλι στη Σάμο έκαψε έξι στρέμματα αγροτικής έκτασης που εκδηλώθηκε στις 16:00 χθες το απόγευμα στην περιοχή “Δενδριάδες” των Μύλων. Για την ετοιμότητα των νησιών μίλησε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Λευτέρης Ελευθεριάδης.

Υποσχέσεις από τον Υπουργό Υγείας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού στην Ικαρία

Υποσχέσεις ότι θα εξεταστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο της Ικαρίας έδωσε την Παρασκευή κατά την επίσκεψή του στο νησί ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής. Σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και το σύλλογο νεφροπαθών, με ένα ποσό των 300.000 ευρώ είναι δυνατή η λειτουργία της μονάδας.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χίο

Θανάσιμα τραυματίστηκε το Σάββατο το πρωί, ένας 32χρονος στη Χίο, καθώς η μοτοσικλέτα του εξετράπη της πορείας της και ανατράπηκε στο οδόστρωμα. Ο 32 χρονος μεταφέρθηκε στο σκυλίτσιο νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Χίου.

Πνιγμός στην Κάγια της Λέσβου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ένας 35χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Συκαμινιά της Λέσβου. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Κάγιας, όπου ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε.

461 φιάλες ζωής από τους εθελοντές αιμοδότες της Λήμνου

461 φιάλες αίματος κατάφερε να συγκεντρώσει στο τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε από τις 16-18 Ιουλίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου “Ο Άγιος Παντελεήμων”. Σε συνεργασία με το νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ” κινητή μονάδα αιμοληψίας βρέθηκε στο νοσοκομείο της Λήμνου για τις ανάγκες της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο γραμματέας του Συλλόγου Θανάσης Τζάνερος, ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, τονίζοντας ότι: “για ακόμη μια φορά το αίσθημα αλληλεγγύης και η διάθεση τους για προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποδείχθηκε ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Να προσέχουμε όλοι και να μην ξεχνάμε: Αίμα στον άνθρωπο ΟΧΙ στην άσφαλτο”.

Χίος: σκίαστρα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο

Τα πρώτα σκίαστρα, που θα καλύψουν καθ’ όλο το μήκος της, την Απλωταριά, την κεντρική εμπορική οδό της Χίου, τοποθετήθηκαν χθες Κυριακή.

Στην πρώτη φάση τοποθετήθηκαν τα λευκά ασύμμετρα σκίαστρα και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα διαφορετικού χρώματος και σε διαφορετικά ύψη που θα δίνουν μια άλλη όψη, μα κυρίως θα κάνουν πιο δροσερό τον περίπατο στο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης. Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, ύψους περίπου 18.000 € γίνεται από το Δήμο Χίου.

Βραδιά λεσβιακής ποίησης

Βραδιά λεσβιακής ποίησης διοργανώνει η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» στη δημοτική πινακοθήκη Μυτιλήνης την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην, πλούσια λεσβιακή ποίηση και κατά την διάρκειά της, εκτός από μια μικρή ανθολογία Λεσβίων ποιητών η χορωδία «Αλκαίος» θα παρουσιάσει τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα.

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απο 5 εως 18 Αυγούστου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους προς τα γραφεία την ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015 2016.

Η ΕΕΤΑΑ προσκαλεί για υποβολή αιτήσεων τους Φορείς/Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και τους Ωφελούμενους.

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος