Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ζακύνθου.

Επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας εργαζόμενων νοσοκομείου Ζακύνθου

Σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας βρίσκονται, από την προηγούμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων του προσωπικού.

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη στην τοπική ΕΡΤ, του πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαγγέλη Τσώλα, οφείλονται δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο σε γιατρούς και προσωπικό των κέντρων υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο και από τον Απρίλιο στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πρόκειται για κατάσταση που έχει προκληθεί από παραλείψεις ή λάθη, είτε από το υπουργείο είτε από την 6η ΔΥΠΕ, όπως ανέφερε ο κ.Τσώλας, ενώ, διευκρίνισε πως, σε ο,τι αφορά τα οφειλόμενα στο προσωπικό του νοσοκομείου από τον Απρίλιο, το κονδύλι υπήρχε, όμως, δεδομένου ότι έγινε πρόταση για οριζόντια περικοπή περίπου 15% – 20% ώστε να καταβληθεί ποσό και στην ομάδα των εργαζομένων που τους οφείλονται χρήματα από τον Ιανουάριο, η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι επισφαλείς πρακτικές οι οποίες, μάλιστα, προκαλούν κοινωνικό αυτοματισμό δεν θα περάσουν και πως ή θα πληρωθούν όλοι ή κανένας. Το νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αλόγιστη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων

Η αλόγιστη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων αποδεδειγμένα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και συνδέεται με την εμφάνιση καρκινογενέσεων.

Την επισήμανση έκανε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος της ένωσης βιοκαλλιεργητών του νησιού, Παύλος Δικόπουλος, λέγοντας ότι, δυστυχώς, είναι κανόνας η χρήση των συγκεκριμένων -αλλά και άλλων χημικών- λιπασμάτων, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι αλόγιστη.

Η λύση, κατά τον κ.Δικόπουλο, είναι να υπάρχει συνεχής ενημέρωση από γεωπόνους των παραγωγών προϊόντων συμβατικής γεωργίας, ώστε να τους γίνει βίωμα και να αποφεύγουν πρακτικές που μολύνουν το έδαφος και τα προϊόντα. Να σημειωθεί ότι, το ενδιαφέρον για αυτό το θέμα, προκάλεσε η παρουσίαση υψηλότερης συγκέντρωσης νιτρικών ιόντων σε μέτρηση της πηγής «Κάναλη» στην τ.κ. Καλλιθέας, γεγονός που οδήγησε στη σφράγιση από τη ΔΕΥΑΖ των κρουνών που τροφοδοτούνται από τη συγκεκριμένη πηγή. Πάντως, επίσημη απάντηση, για την προέλευση της συγκεκριμένης μόλυνσης δεν έχει δοθεί.

Καταπολέμηση παραεμπορίου

Τριανταμία συλλήψεις πλανόδιων μικροπωλητών, κατάσχεση 849 προϊόντων και βεβαίωση διοικητικών προστίμων ύψους 31.000 ευρώ, είναι ο απολογισμός των ελέγχων από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ζακύνθου, το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν κυρίως στις τουριστικές περιοχές του νησιού

Έκθεση τοπικών προϊόντων

Έκθεση τοπικών προϊόντων διοργανώνει το τοπικό επιμελητήριο 22 με 25 Αυγούστου.

Μιλώντας για τη διοργάνωση στην ΕΡΤ Ζακύνθου, το μέλος του δ.σ. του επιμελητηρίου, Νίκη Μαλαφούρη, υποστήριξε ότι θα είναι καλλίτερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς, ήδη οι συμμετοχές έχουν ανέλθει στις 30, ενώ, και τα προϊόντα που παρουσιάζονται όπως π.χ. μέλι λάδι, σταφίδα, ψωμί ή/και τεχνήματα από ξύλο είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Κατά την ίδια, η προβολή των τοπικών προϊόντων μέσω της έκθεσης είναι μεγάλη, σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στο επιμελητήριο, μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος