Ειδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα

Να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο ζήτησαν πάνω από 150 μέλη του κόμματος στην Αχαΐα, ενώ τάσσονται κατά της συμφωνίας. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Τριών Ναυάρχων για να συζητήσουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Διαφώνησαν με την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά τόνισαν ότι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παρέπεμψαν το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Εγκρίθηκε η πρωτοβουλία για τα μέτρα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανυπότακτης Πολιτείας» του Χρήστου Πατούχα, εγκρίθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου καθώς και η διεκδίκηση έκτακτων μέτρων από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Δήμου, για μισθοδοσία εργαζομένων και κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών στην Πάτρα

Εκτός ελέγχου έχει «βγεί» η οικονομική κατάσταση οικογενειών στην Πάτρα…Σοκαριστική είναι η περίπτωση ενός 6χρονου παιδιού, που σύμφωνα με πληροφορίες σιτίζεται ανά διήμερο με μόλις ένα αυγό και μία φέτα ψωμί, λόγω έλλειψης φαγητού στο σπίτι του, ενώ άλλο παιδί συντηρείται με ζάχαρη, για να μην καταρρεύσει. Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος από το «Φωτεινό Αστέρι» Χρήστος Σπηλιόπουλος, απορώντας για το που «πρέπει να οδηγηθεί η εξαθλίωση των παιδιών, για να αναγκαστεί το κράτος να ξυπνήσει και να μεριμνήσει για αυτά».

Σώθηκε μωρό, η μητέρα του οποίου ζητιάνευε στα φανάρια

Αστυνομικοί έσωσαν λιπόθυμο μωράκι μέσα από την αγκαλιά ζητιάνας, σε φανάρι στην Ελ. Βενιζέζου, Μόλις λίγων μηνών. Συνέλαβαν τη γυναίκα και πήραν το μωρό, σχεδόν λιπόθυμο από την αγκαλιά της, το οποίο φρόντισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών, οδηγοί που δεν άντεξαν και αυτοί παρόμοια εικόνα, στα φανάρια στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, στην Πατρών – Πύργου, προσπάθησαν να πείσουν τη μητέρα να πάρει το μωρό της από τον ήλιο γιατί φαινόταν πολύ άρρωστο. Η γυναίκα και αυτή ρομά, δεν τους άκουγε με αποτέλεσμα οι οδηγοί να διαπληκτιστούν μαζί της. Ανατριχιαστικές εικόνες παιδικής εκμετάλλευσης που θα πρέπει άμεσα να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές. 

Διήμερο καύσωνα και στην Πάτρα

Δύσκολο διήμερο …καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 41 βαθμούς κελσίου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις. Η πιο δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η σημερινή, με τον υδράργυρο να …χτυπάει 40αρι στην Πάτρα, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασία αναμένεται μάλλον από τα τέλη της εβδομάδας.

Κλήση για πυρκαγιά στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών

Κλήση για πυρκαγιά στο 188ο χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών στο Λαμπίρι, έλαβε χθές,λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά, σημειώθηκε στο πρανές της Εθνικής Οδού στο ύψος του Λαμπιρίου, μεταξύ του club Mediterranee και του Camping Tsolis. Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση σπεύδοντας στο σημείο  με 4 οχήματα και 10 άνδρες …κι έτσι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε χωρίς προβλήματα.

Έλεγχοι αστυνομίας σε Πάτρα και Αχαΐα

«Σαρωτικούς» ελέγχους πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Πάτρα και Αχαΐα η Αστυνομία. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με όλες τις προβλεπόμενες από τον Νόμο προϋποθέσεις, οι αστυνομικοί είναι ένοπλοι και ελέγχουν εξονυχιστικά οχήματα και επιβάτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. «Δεν αφορά μόνο στα τυπικά, αλλά και στην αναζήτηση κάθε έκνομης πράξης» τόνισε αξιωματικός της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ήδη καταγράφονται τα πρώτα αποτελέσματα με σαφή μείωση των δεικτών εγκληματικότητας στoν Νομό.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του 2ου πακέτου μέτρων

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια  του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Την Τετάρτη 22 Ιουλίου έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 20:00 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου.

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Κάτω Αλισσού

Μπροστά σε ένα ακόμη θλιβερό θέαμα με νεκρή θαλάσσια χελώνα, βρέθηκαν κάτοικοι και λουόμενοι στην παραλία του Κάτω Αλισσού. Δεύτερη νεκρή θαλάσσια χελώνα μέσα σε λίγες μέρες. Προβληματισμός επικρατεί από τη συχνότητα του φαινομένου φέτος το καλοκαίρι. Ενώ, δεν έχουν περάσει λίγες μέρες, από τις θλιβερές εικόνες με τις νεκρές χελώνες στη Στροφυλιά. Φέτος, έχουν εντοπιστεί 34 νεκρές χελώνες μόνο στη Στροφυλιά.

Πέθανε ο καθηγητής Πέτρος Ντούσκος

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας, κατά πάσα πιθανότητα από πνιγμό. Ο Πέτρος Ντούσκος ήταν 76 ετών, πολυγραφότατος, βαθιά πολιτικοποιημένος και διανοούμενος, ενώ στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος