Ειδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθές, το σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη, για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24/8. Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «με το νομοσχέδιο αυτό επέρχεται μετά από 25 χρόνια η νομιμότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι από το 1990 που ξεκίνησε η λειτουργία τους μέχρι και σήμερα λειτούργησαν υπό το καθεστώς των λεγόμενων ‘προσωρινών αδειών’»…. Στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, ενώ επίσης ιδρύεται θυγατρική της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία θα είναι πάροχος δικτύου, διασφαλίζοντας την παροχή κατάλληλων υποδομών δικτύου σε όλες τις περιοχές της χώρας και με όρους ισότιμης και δίκαιης πρόσβασης στο δίκτυο, δίνοντας έτσι τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας που δεν έχουν ψηφιακή κάλυψη, καθώς και στο μονοπώλιο της DIGEA.

Θα σωθεί το βρέφος που νοσηλεύεται στο πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών

Η έκκληση που έγινε χθες, τόσο από τη διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ,για να βρεθούν αρκετές φιάλες αίματος για τη συνεχή μετάγγιση που χρειαζόταν ένα βρέφος, που νοσηλεύεται στο “409” πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, έπιασε τόπο. Και έτσι ο μικρός θα σωθεί. Η ανταπόκριση των Πατρινών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του μωρού, να είναι πλέον σταθερή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Ελαφρά τραυματίστηκε 5χρονο κορίτσι

Ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκε η 5χρονη η οποία λίγο πριν τις 4:00 π.μ. χθές το μεσημέρι, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην παραλιακή οδό στα Ροϊτικα. Η μικρή βρίσκεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Πτώση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΤΕΙ της περιφέρειας

Πτώση των βάσεων ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια αναμένεται φέτος σε δεκάδες τμήματα κυρίως των ΤΕΙ της περιφέρειας.Οι μαθητές, αντίθετα με προηγούμενες χρονιές δεν έδειξαν καμία επιθυμία να εισαχθούν σε τμήματα μακριά από τα σπίτια τους για δύο σοβαρότατους λόγους: Διότι σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές δεν έχουν πιθανότητα να «μεταφερθούν» κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά και γιατί οι γονείς τους, λόγω της κατάστασης στη χώρα και των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την οικονομική τους δυνατότητα, εμφανίζονται απολύτως αδύναμοι να στηρίξουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια για τις σπουδές των παιδιών τους.

Σεισμική δόνηση στην Αιτωλοακαρνανία

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ  σημειώθηκε στις 16.47 χθές το απόγευμα, στην Αιτωλοακαρνανία. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αγρινίου, και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελουργικών εκτάσεων για το 2014-2015

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015 στην Π.Ε. Αχαΐας ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στον προγραμματισμένο χρόνο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης…”Η αμπελουργία είναι για εμάς ένας κλάδος με ιδιαίτερη σημασία, αφού ιδίως η Αχαΐα διαθέτει το 12% των αμπελώνων σε ολόκληρη τη χώρα και για αυτό προσπαθούμε και τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο”. επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες παραγωγούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων.

Υπό συζήτηση η πρώτη φάση της μελέτης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να συζητηθεί η Α’ φάση της μελέτης για την καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
Η 14η συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Το φθινόπωρο η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του  αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος

Στα μέσα του φθινοπώρου τοποθετείται χρονικά  η πρώτη δημοπράτηση για την κατασκευή του  αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να “βγει” η πρώτη εργολαβία. Στόχος ήταν το πρώτο τμήμα να προκηρυχθεί στις 20 Ιουλίου, αλλά η ημερομηνία πέρασε ανεκμετάλλευτη, λόγω του δημοψηφίσματος και της τραπεζικής αργίας που μεσολάβησε, συνθήκες που προκάλεσαν γενικότερα προβλήματα τόσο στα εξελισσόμενα έργα υποδομής (δρόμοι και σιδηρόδρομος) όσο και σε όσα δρομολογούνται. Αφού προχωρήσει η δημοπράτηση, το στοίχημα που μπαίνει είναι οι διαδικασίες να τρέξουν ομαλά, οπότε αν δεν υπάρξουν  ενστάσεις, σύντομα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες δημοπρατήσεις. 

Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ. Α.

Το Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων Αιγιαλείας, ένα τριήμερο μουσικοχορευτικό ταξίδι στα χνάρια της παράδοσης, παρουσιάζει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με 6 χορευτικές ομάδες από όλη την Αιγιάλεια, τη Δευτέρα 27, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουλίου σε διαφορετικές γωνιές του Δήμου. Στόχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι, κάθε χρόνο το συναπάντημα αυτό να φέρνει τους Αιγιαλείς και τους επισκέπτες πιο κοντά στη λαϊκή μας παράδοση, μέσω των δημοτικών-παραδοσιακών χορών και τραγουδιών αλλά και των λαογραφικών δρώμενων, που αποτελούν ακριβή κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: ΕΡΤ Πάτρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος