Ειδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα

Ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή

Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας. Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Αυστηροί έλεγχοι για περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Σοβαρές ανακολουθίες μεταξύ δηλωμένων εισοδημάτων στην εφορία και καταθέσεων σε χιλιάδες περιπτώσεις πολιτών και επιχειρήσεων διαπιστώνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη. Άπαντες με αυτόματο τρόπο θα κληθούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν αυτά τα χρήματα», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την περιοχή του Αιγίου.

Συνελήφθη ο 60χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του και τραυμάτισε το γιο του

Συνελήφθη, στην Πάτρα, ένας άνδρας, ηλικίας 60 ετών ο οποίος μετά από διαπληκτισμό που είχε με την 57χρονη σύζυγό του, την τραυμάτισε θανάσιμα καταφέρνοντας της πολλαπλά τραύματα στο θώρακα με μαχαίρι. Στη συνέχεια ο δράστης επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι και στον 30χρονο γιο του, τραυματίζοντας τον σοβαρά και διέφυγε πεζός. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικους στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών και συνελήφθη. Η 57χρονη υπέκυψε στα τραύματα της, ενώ ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε μια γυναίκα στην περιοχή Σελλών στην Πάτρα.

Τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου


Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Πατρών νεαρή Ρομά που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα, μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην περιοχή της Λεύκας.
Από τη μετωπική σύγκρουση μικρού φορτηγού με ΙΧ. επιβατικό στην εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου, τρία άτομα από τα εννιά που τραυματίστηκαν είναι πιο σοβαρά: Το ζευγάρι του ΙΧ. αυτοκινήτου και ένα παιδί, ενώ δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση για περιπτώσεις απάτης από 21χρονο στην Ήπειρο

Περιπτώσεις απάτης στην Ήπειρο από 21χρονο Βούλγαρο, εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία. Ο νεαρός που παρίστανε τον δικηγόρο, είχε και γυναίκα συνεργό, αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, ενώ καταγγελίες είχαν γίνει από θύματα και στην Πάτρα.

Στον ανακριτή ο 65χρονος που μετέφερε μετανάστες

Μέχρι και σημειωματάριο με ημερομηνίες, ώρες, τοποθεσίες, ονόματα και αριθμό ατόμων που μετέφερε είχε ο 65χρονος που μετέφερε παράνομους μετανάστες και συνελήφθη στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου. Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή.

Προσήχθη ύποπτος για την πυρκαγιά στην Πάλαιρο

Ως ύποπτος για εμπρησμό ο οποίος προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά της Παλαίρου προσήχθη ένας άνδρας, κάτοικος της περιοχής, ενώ η έρευνα γύρω από τα αίτια που προκάλεσαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και δεύτερο συμβάν στην ίδια περιοχή συνεχίζεται. Η φωτιά έκαψε 1.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και προκάλεσε ζημιές σε αποθήκες και ποιμνιοστάσια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Οδοντωτού

Κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια του Οδοντωτού. Το Σάββατο είχαν διακοπεί τα δρομολόγια και είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στη γραμμή εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή των Καλαβρύτων.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας

Την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έλαβαν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει στα φορολογικά και ασφαλιστικά η κυβέρνηση. Σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου συγκεντρωνονται στη διασταύρωση της Κάτω Αχαίας στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

Δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες αμπελοειδών, ελαιώνων και κηπευτικών σε καλλιεργούμενες εκτάσεις της Δυτικής Αχαΐας. Οι παραγωγοί, των οποίων η χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες τους πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Πρώτη σε ποιότητα ζωής η Πάτρα

Την πρώτη θέση στην Ελλάδα, κατέχει η Πάτρα όσον αφορά στην ποιότητα ζωής που προσφέρει στους πολίτες της, ενώ σε διεθνές επίπεδο και πάλι κατέχει την 14η σύμφωνα με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο.

19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης Canoe-Kayak Sprint

Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και το δυνατό αέρα, έγινε χθες στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας Μεσολογγίου το 19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης Canoe-Kayak Sprint. Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή με πάνω από 300 μικρούς αθλητές από 25 ομίλους. Έτσι εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, οδήγησαν την ΕΠΣΑ να αποφασίσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής. Οι ομάδες πλέον έχουν διορία μέχρι την Τετάρτη 12 του μηνός (8 μ.μ.), να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής.

Γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας

Μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας, με αφετηρία το κρασί, διοργανώνει και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας από 17-31 Αυγούστου.

Έκθεση με έργα του Αλέκου Φασιανού

Στο Φετιχιέ Τζαμί στο λιμάνι της Ναυπάκτου, από την Πέμπτη 13 και έως τις 22 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος