Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Σύντομη Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

 

  • Με τη συμμετοχή 152 εκθετών κυρίως επιχειρήσεων, φορέων και υπηρεσιών ανοίγει τις πύλες της στις 7.30 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, η 31η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον υπηρεσιακό  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 

  • Στις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πανελλαδικά, συμμετέχει η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης. Στις 10:30 το πρωί στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη, θα γίνει συγκέντρωση των αγροτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα καταθέσουν τα αιτήματα τους.
  • Την εκτίμηση του ότι το «Ποτάμι» θα εκλέξει βουλευτή στην Π.Ε Κοζάνης, εξέφρασε στην διάρκεια παρουσίασης της λίστας των υποψηφίων βουλευτών, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ποταμιού στη Δυτική Μακεδονία, Βασίλης Παπαποστόλου.

 

  • Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αιανής στις 8 το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

 

  • Παρουσία του π. υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο «Κώστας Ταλιαδούρης» και στις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιον» στην Κοζάνη.

 

  • To ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει την Αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και δε δίνει ψεύτικες υποσχέσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του κόμματος, Δημήτρης Ζιούζιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου στην πόλη της Κοζάνης.

 

  • Παρουσία του πρώην υπουργού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος Παύλου Γερουλάνου  θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου η κεντρική πολιτική ομιλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα Γρεβενά.

 

  • Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παπαγεωργίου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο 21χρονος ο οποίος «κεραυνοβολήθηκε» από ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης, στην προσπάθεια που έκανε για την ανατροπή της καρότσας φορτηγού αυτοκινήτου.

 

  • Τα Αστικά ΚΤΕΛ θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η νέα συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο Κοζάνης και στα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών.

 

  • Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευή της νέας δεξαμενής για την αποθήκευση Θερμικής ενέργειας, προκειμένου η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας να ανταποκριθεί σε περιόδους πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην αυξημένη ζήτηση από πλευράς καταναλωτών.
  • Με σειρά εκδηλώσεων συμμετέχει και ο δήμος Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα, η οποία πραγματοποιείται από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015.

 

  • Την 28η αιμοδοσία του 2015 διοργανώνει από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» στα γραφεία του.
  • Βραβευμένες ταινίες του 37ου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας θα προβληθούν τις 9 το βράδυ στην Κοζάνη, με είσοδο  ελεύθερη από την  Κοβεντάρειο Δημοτική βιβλιοθήκη και την Κινηματογραφική  Λέσχη Κοζάνης.

 

  • Αυλαία στις 9:30 το βράδυ για τις καλοκαιρινές  κινηματογραφικές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης με την κλασική περιπέτεια του Τζον Στάρτζες «Ο Γέρος και η Θάλασσα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος