Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κομοτηνής

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Κομοτηνής

Πυρκαγιά από κεραυνό στο όμορφο δάσος της Νυμφαίας

Σε έλεγχο έχει τεθεί  η Πυρκαγιά στον  Άνω Μύτικα της Νυμφαίας Κομοτηνής που  προχθές ξέσπασε  μετά από κεραυνό στην περιοχή του Μύτικα Νυμφαίας Κομοτηνής.

Ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ με υδροφόρα και υδροφόρες ΟΤΑ, δύο αεροπλάνα Πετζετέλ, το ελικόπτερο Καμώφ, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Στρατού επιχειρούσαν χθες. Μέχρι στιγμής δεν κρίνεται απαραίτητο να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα

Σημειωτέον πως η περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά είναι δύσβατη και είχε χαρακτηρισθεί η φωτιά έρπουσα.

Μέχρι στιγμής με την κάθετη προβολή η καμμένη έκταση φτάνει τα 40 στρέμματα με μαύρη Πεύκη.

Πολιτική-Κόμματα

Παραίτηση από ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αλ. Σπανού

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του Αναπληρωτή Συντονιστή Οργάνωσης Μελών Κομοτηνής, από μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Αλέξανδρος Σπανός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σπανός ασκεί κριτική για τα χαλαρά αντανακλαστικά που κράτησε η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
«Σε αντιδιαστολή λοιπόν με την πανελλαδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε και έχουμε δυστυχώς από τις πλέον ισχνές έως μηδενικές τοπικά εκπροσωπήσεις σε χώρους εργασίας (εκπαιδευτικοί, νομικοί, τραπεζικοί και άλλοι κλάδοι) που θα έπρεπε να αποτελούν πρωτίστως την επικεντρωμένη στόχευσή μας και όχι οι υψηλοί και φιλόδοξοι θώκοι.
Από τον Φεβρουάριο κι έπειτα, η Ν.Ε. δεν συνήλθε ποτέ ως όργανο με εισηγήσεις και προτάσεις πολιτικού ή τεχνογνωσικού  χαρακτήρα», υπογραμμίζει στηλιτεύοντας ο κ. Σπανός.

 Ερώτηση Αλ. Κοντού σε Τσακαλώτο και Σταθάκη για τις απώλειες του ΑΕΠ το Β΄Τρίμηνο 2015

Την εικόνα που αποτυπώνεται στην τριμηνιαία έκθεση για την Ελληνική Οικονομία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής θίγει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός.

Στο κείμενο της ερώτησης μεταξύ άλλων  αναφέρει:

«Κόλαφος για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το β’ τρίμηνο του έτους 2015 αφού χαρακτηριστικά αναφέρει « η κατάσταση της οικονομίας το α΄ εξάμηνο του 2015 χειροτέρεψε καθώς η χώρα επανήλθε σε υφεσιακή τροχιά» . Εάν έχουν και ποια είναι η στρατηγική ώστε να διακοπεί η καταστροφική πορεία της οικονομίας και να επιστρέψει αυτή στην αναπτυξιακή τροχιά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Αυτοδιοίκηση

Δεσμεύσεις για Φυσικό Αέριο και ηλεκτροκίνηση ζήτησε στην Αθήνα ο Γ. Παυλίδης

Σειρά συναντήσεων για την οριστικοποίηση ορισμένων κρίσιμων υποδομών για την Περιφέρεια ΑΜΘ είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε συνάντηση στη ΔΕΠΑ για τη δεύτερη φάση του έργου (μετά τις δεσμεύσεις προ καιρού για την πρώτη φάση). Στη συνάντηση που συμμετέχουν και άλλες δύο Περιφέρειες, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το ζήτημα συνολικά και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για τη ΔΕΠΑ.

«Καθαρός στόχος το 2020 να είναι ολοκληρωμένα τα δίκτυα των υποδομών, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν» είναι η τοποθέτηση του Γιώργου Παυλίδη που εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για το πακέτο Γιούνκερ επανέφερε το θέμα της ηλεκτροκίνησης στο σιδηρόδρομο από τις Σέρρες μέχρι τον Έβρο. Είναι κάτι που θα συζητηθεί και με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αναφέρει ο Γ. Παυλίδης αλλά φαίνεται πως οι δεσμεύσεις για την χρηματοδότηση του έργου, ανανεώθηκαν από την πολιτική ηγεσία.

Διαδικασίες για την αποκατάσταση από τις πλημμύρες στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση στα τέλη του περασμένου Ιουνίου οριοθετήθηκε όλος ο δήμος Αβδήρων ως πλημμυρόπληκτη περιοχή από τις πλημμύρες της 24ης, 25ης, και 26ης Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α, μεταξύ άλλων,

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια αναλαμβάνει η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή  για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε αυτά, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση:

α) για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό του, εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης (μέχρι 29-09-2015). Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

β) ή για απ’ ευθείας έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, εντός ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.  απόφασης -μέχρι 29-06-2016- συνοδευόμενη από πλήρη φάκελο μελέτης επισκευής.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες περιλαμβάνονται στο site του δήμου Αβδήρων: www.avdera.gr).

Πρόγραμμα για Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς

Ένταξη του Δήμου Κομοτηνής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νίκος Σωτηρακόπουλος του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο περιλαμβάνει 470 θέσεις παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στο συγκεκριμένο Δήμο, με χρηματοδότηση άνω του ενός εκ ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά τις άνεργες μητέρες και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου. Αιτήσεις θα γίνουν από τις 5 έως τις 8 Αυγούστου και αφορά παιδιά από 2,5 έως 5 ετών. Το τηλέφωνο που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι το 25310 72 414.

Ξανά σε λειτουργία από την 1η Αυγούστου το αναβαθμισμένο CENTRAL PARKING στην Ξάνθη

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρία που έχει την εκμετάλλευση του δημοτικού πάρκινγκ, το Central Parking  την 1η Αυγούστου ξεκινά και πάλι η λειτουργία του. Όπως ενημερώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρία, οι οδηγοί θα εξυπηρετούνται σε ένα χώρο ευπρεπή, καθαρό, καλαίσθητο, πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο.

Ευρωβουλευτές

Απάντηση για την οδηγία που αρνείται άδεια τοκετού

Απάντηση Κομισιόν στην ερώτηση Κούνεβα, Παπαδημούλη, Σακοράφα: Δεν αποσύρεται η πρόταση Οδηγίας που προσκρούει στην άρνηση του Συμβουλίου να συμφωνήσει σε αύξηση της άδειας τοκετού- Ασαφής, όμως, η δέσμευσή της για μια «νέα αρχή» στη διαβούλευση. «Η Επιτροπή δεν θα προβεί στη λήψη τελικής απόφασης για την ενδεχόμενη απόσυρση της πρότασης του 2008 εφόσον δεν εκθέσει ιδέες για μία νέα αρχή, όπως προτείνεται στο πρόγραμμα εργασίας της», υπόσχεται η Κομισιόν σε σχέση με την τύχη της πολύπαθης Οδηγίας για την αύξηση της άδειας μητρότητας, η υιοθέτηση της οποίας εκκρεμεί από το 2008. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, Δ. Παπαδημούλη και Σ. Σακοράφα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει διάθεση συμμόρφωσης με τις πιέσεις που ασκεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο με μεγάλη πλειοψηφία ζήτησε να μην αποσυρθεί η επίμαχη πρόταση οδηγίας που φιλοδοξεί να βελτιώσει το ελάχιστο καθεστώς προστασίας των εγκύων εργαζομένων.

Υγεία

Σταμάτησαν οι εξωτερικές αιμοληψίες από το Σισμανόγλειο

Διεκόπησαν οι εξωτερικές αιμοδοσίες από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τα εξωτερικά συνεργεία που πήγαιναν για εθελοντική αιμοδοσία σε χώρους εκτός Νοσοκομείου. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου και μέλος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, Κυριάκος Κυριαζής, τόνισε με σαφήνεια πως είναι τραγικό σε μια Χώρα που εισάγει αίμα και προσπαθούν να ενημερώσουν οι σύλλογοι τους πολίτες για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της αυτάρκειας στο αίμα, να διακόπτονται οι εξωτερικές αιμοληψίες, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί πως η Θράκη έχει υψηλά κοινωνικά αντανακλαστικά και δίνει το 1/3 του Εθελοντικού αίματος σε όλη την Ελλάδα. «Όταν όμως υπάρχουν αυτά τα εμπόδια, μπαίνει φραγμός στην διάθεση των πολιτών να προσφέρουν αίμα στον συνάνθρωπο. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες να λύσουν άμεσα το ζήτημα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κυριαζής.

Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο ΥΠΕάρχης Μακεδονίας -Θράκης

Την Ξάνθη επισκέφθηκε  ο Προϊστάμενος της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας-Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης. Στην πρώτη του επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Πλωμαρίτης, βρέθηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αθανάσιος Πάσχου και μίλησε με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τους Διευθυντές των κλινικών, τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους καθώς και τους Διευθυντές των τριών Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ της Ξάνθης. Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ο Στρατής Πλωμαρίτης ενημερώθηκε από το Διοικητή και τους υπεύθυνους για την κατάσταση στο Νοσοκομείο και τις υπόλοιπες δομές υγείας, διαπίστωσε τα προβλήματα που υπάρχουν και ανέφερε πως αν δεν υπάρξουν επιπρόσθετες πιστώσεις στον τομέα της Υγείας, θα έρθουν δύσκολες μέρες στα Νοσοκομεία και τις άλλες δομές της υγείας.

Αρχαιολογία-Πολιτισμός

Οικία κλασικών χρόνων στη χερσόνησο της Μολυβωτής

Στην πλήρη αποκάλυψη μιας οικίας των κλασικών χρόνων (5ος-4ος αι. π.Χ.) οδήγησαν οι ανασκαφικές και επιφανειακές έρευνες στη χερσόνησο της Μολυβωτής στη Ροδόπη, που ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουλίου. Η οικία αποτελούσε το ένα από τα κτίσματα μιας οικοδομικής νησίδας. Η πρωιμότερη φάση κατοίκησης τοποθετείται -σύμφωνα με τις ενδείξεις της κεραμικής- στο β’ μισό του 6ου αι. π.Χ. Η οικία εγκαταλείφθηκε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ. ή στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα κεραμικής και αμφορέων, στα κινητά ευρήματα της ανασκαφής συγκαταλέγονται πολυάριθμα χάλκινα και αργυρά νομίσματα, ακροκέραμα, πήλινα υφαντικά βάρη, πήλινα ειδώλια, κοσμήματα και μεταλλικοί σύνδεσμοι. Σημαντικός αριθμός ευρημάτων προήλθε από τον καθαρισμό του ενός από τα δύο πηγάδια που εντοπίστηκαν στον χώρο της οικίας. Οι έρευνες διήρκεσαν έξι εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Δόμνα Τερζοπούλου και Μαρίνα Τασακλάκη. Επικεφαλής της αμερικανικής επιστημονικής ομάδας ήταν ο Νέιθαν Άρινγκτον, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον. Ο Τόμας Τάρταρον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της επιφανειακής έρευνας. Φέτος στις εργασίες συμμετείχαν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες αμερικανικών πανεπιστημίων καθώς και φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αγορά

Συνάντηση εργασίας με Αναπτυξιακές Συμπράξεις

O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ως φορέας εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΜΑΡΩΝ», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Τοπικό σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ» και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση με άλλες Α.Σ» , διοργανώνει   εκδήλωση με τίτλο:

«Συνάντηση εργασίας με Αναπτυξιακές Συμπράξεις στην ΑΜΘ».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα Δευτέρα, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Αυτοδιοίκηση

Πανεπιστήμιο

ΔΠΘ:  Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα  «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση»

Τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), οργανώνουν Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 με τρία παράλληλα τμήματα: Στην Αθήνα Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.Η διάρκεια σπουδών είναι 12 μήνες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά είναι έως τις 31/08/2015. Περισσότερες πληροφορίες: www.econ.duth.gr και www.eetaa.gr/pms 

Κοινωνία

Εγγραφές Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου Kardelen 2015 – 2016

Τα αλληλέγγυα μαθήματα για μαθητές Λυκείου από το στέκι Kardelen συνεχίζουν για 2η χρονιά.

Εκατοντάδες εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια μέσα σε μία κοινωνία που οδηγούνταν συνειδητά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εγχειρήματα τα οποία απέδειξαν περίτρανα πως η ίδια η κοινωνία μπορεί μέσα από δικές της δομές να καλύπτει ως ένα σημαντικό βαθμό τις ανάγκες της.

Ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί και το στέκι πολιτικής , πολιτισμού & αλληλεγγύης KARDELEN, στο χώρο του οποίου θα φιλοξενηθούν για 2η χρονιά τα αλληλέγγυα μαθήματα για μαθητές λυκείου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο στέκι KARDELEN (Μαυρομιχάλη 5-7 1ος Ορ., κάτω από τη Φ.Ε.Ξ.)  και θα ξεκινήσουν για την Γ΄ Λυκείου στις 17 Αυγούστου ενώ για τις Α΄, Β΄ Λυκείου στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από συνεννόηση με τους μαθητές και τους καθηγητές και τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή, 15:00 – 21:00.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες (μαθητές – καθηγητές) καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή 3-16 Αυγούστου στο τηλέφωνο:  6971922605.

Πολιτισμός

Ο Τριαντάφυλλος Βαϊτσης ‘ανασταίνει’  τη ‘Νίκη της Ξάνθης’

Στην οδό Μαυρομιχάλη 3 στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, στο Σπίτι της Σκιάς, ο Τριαντάφυλλος Βαϊτσης ‘δαμάζει’ με την τέχνη του το φως και το ‘προσκαλεί’ να  ‘αναστήσει’ πρόσωπα, εικόνες και αντικείμενα. Η τελευταία δημιουργία του Τριαντάφυλλου Βαϊτση είναι η ‘Νίκη της Ξάνθης’ , την οποία όλοι οι συμπολίτες και οι επισκέπτες της πόλης μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά κάθε πρωί στις 10:23, την ώρα που ποτίζει τα λουλούδια της έξω από το Σπίτι της Σκιάς. Η Νίκη είναι υπαρκτό πρόσωπο και ‘παραχώρησε’ τη …σκιά της στα έμπειρα πια και εξαιρετικά επιδέξια χέρια του Τριαντάφυλλου Βαϊτση. Πρόκειται για το πρώτο ‘ηλιακό γλυπτό’ του καλλιτέχνη σε δημόσια θέα, το οποίο θα αποκαλύπτεται κάθε καλοκαίρι υπό το φως του ηλίου και θα αποσύρεται με την είσοδο του χειμώνα από την καθημερινότητα της πόλης!

Εκκλησία

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές κατασκηνώσεις της Δρυμιάς

Σε ανακοίνωσή της Μητρόπολης Ξάνθης αναφέρεται:

Την Τετάρτη 29η Ιουλίου  ολοκληρώθηκε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος στον χώρο τού προσκυνήματος του Αγίου Γεωργίου στην Δρυμιά της Ξάνθης, όπου μέσα σε ένα όμορφο καταπράσινο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τον Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς. Στην φετινή 20η χρονιά λειτουργίας των κατασκηνώσεων φιλοξενήθηκαν σε τέσσερις περιόδους 450 παιδιά, αγόρια και κορίτσια τα όποια και απόλαυσαν την εμορφιά τις ορεινής Ξάνθης, τη φύση, έζησαν σαν μια μεγάλη οικογένεια, αθλήθηκαν, και βίωσαν το νόημα τις χριστιανικός ζωής, την αγάπη προς τον Θεό, την Πατρίδα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

 ­­­Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη ο κλέφτης να κλέβει ποδήλατο στην Ξάνθη

Ένα ακριβό ποδήλατο έξω από επιχείρηση της Ξάνθης ήταν η αιτία να πέσει ξανά στα χέρια της Αστυνομίας ο σεσημασμένος που κλέβει ποδήλατα αλλά και παπούτσια. Το απόγευμα της Παρασκευής ο 31χρονος από την περιοχή των Λαχανοκήπων, βρέθηκε έξω από επιχείρηση της οδού 28ης Οκτωβρίου και εντόπισε ένα  αγωνιστικό ποδήλατο. Παρότι ήταν κλειδωμένο στις ρόδες του, επιχείρησε να το κλέψει , ανέβηκε και προσπάθησε να το οδηγήσει φεύγοντας. Έγινε αντιληπτός από τους εργαζόμενους και ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα, και αφού οι ρόδες του ποδηλάτου είχαν μπλοκαριστεί από την κλειδαριά, με αποτέλεσμα να επιληφθεί η Ασφάλεια Ξάνθης, η οποία και τον συνέλαβε.

Αθλητική Ενημέρωση

Λευκή ισοπαλία στις Σέρρες

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό ανάμεσα στη  Σκόντα Ξάνθης και τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες στο Σάββατο. Η Ξάνθη ήταν  καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα , χάνοντας ευκαιρίες , με πιο χαρακτηριστική αυτή του 17ου λεπτού όπου είχε διπλό δοκάρι . Στο παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Ξάνθης, που ακμή δεν είναι 100% έτοιμοι.

2η νίκη για Πανθρακικό

Τη 2η νίκη του σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια πέτυχε την Παρασκευή στη Δράμα  ο Πανθρακικός , με αντίπαλο την τοπική Δόξα  με 1-0. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού η αφόρητη ζέστη , κάτι που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων . Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 14 ο Ιγκόρ  με ωραια ατομική προσπάθεια.

Χάλκινο μετάλλιο για το Μπανιώτη

Τριπλή ισοβαθμία είχαμε στην κορυφή του ύψους στον τελικό του βαλκανικού πρωταθλήματος στην πόλη Τέουτα της Ρουμανίας . Στην  βρέθηκαν οι δυο Έλληνες  δυο Έλληνες αθλητές του ύψους , Δημήτρης Χονδροκούκης και κωστας Μπανιώτης μαζί με τον Ιβάν Τίχομιρ. Όλοι οι αθλητές είχαν  επίδοση 2.24 με τον Χονδροκούκη να παίρνει την 1η θέση και τον Μπανιώτη να κατατάσσεται τελικά 3ος. Αϊτή ήταν και η τελευταία πρόβα  των Ελλήνων αθλητών πριν από το παγκόσμιο του Πεκίνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος