Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Θάνατος 19χρονης ασκούμενης σε ξενοδοχείο

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, ο θάνατος 19χρονης Ουκρανής, η οποία εργαζόταν ως ασκούμενη σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Ζακύνθου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 19χρονη, το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ κατευθύνονταν στο δωμάτιο της, στο ξενοδοχείο που εργαζόταν, ξαφνικά, έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο πάτωμα. Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, ακολούθως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης. Για εντατικοποίηση της εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και για εκμετάλλευση μέσω της μαθητείας, έκανε λόγο, σε σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θοδωρής Σαρακίνης.

Πυρκαγιών συνέχεια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σήμερα στις 9:50΄΄ το πρωί, σε δασική έκταση στην ορεινή περιοχή Μαρυές, η οποία, λίγη ώρα αργότερα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Π.Υ Ζακύνθου η φωτιά έκαψε 3 στρέμματα και για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Πάντως, η τοπική υπηρεσία βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σήμερα, καθώς, λόγω των καιρικών συνθηκών, η Ζάκυνθος περιλαμβάνεται στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (βαθμός 4) για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Επιβεβαίωση δημάρχου Ζακύνθου περί δικαστικής απόφασης για την αγοραπωλησία στα ορεινά

Επιβεβαίωσε την είδηση -που πρώτη δημοσιοποίησε εχθές η ΕΡΤ Ζακύνθου- αναφορικά με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Ζακύνθου για απαγόρευση οποιασδήποτε μεταβολής στην πωληθείσα έκταση των περίπου 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά του νησιού, ο δήμαρχος, Παύλος Κολοκoτσάς . Ο κ. Κολοκοτσάς, μιλώντας σήμερα στην τοπική ΕΡΤ, ως ένας από τους φορείς που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα – δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει δημοτική ακίνητη περιουσία 5 χιλ. στρεμμάτων στη επίμαχη περιοχή- επεσήμανε ότι, μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούν οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη αγοραπωλησία να κάνουν καμία εργασία στη εν λόγω έκταση ή να προβούν σε μεταπωλήσεις. Τέλος, ενημέρωσε ότι, αναμένεται να καθαρογραφτεί η απόφαση, ώστε με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, να κινηθούν για τις περαιτέρω νομικές ενέργειες οι δικηγόροι του δήμου.

Συλλήψεις για υπόθεση ναρκωτικών

Στη σύλληψη 4 Σέρβων υπηκόων, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά, προχώρησε η αστυνομία, εχθές το βράδυ. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Δίπλα, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 χάπια έκσταση, 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 830 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συληφθέντες, σήμερα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα,

«Όλα είναι παγωμένα» δηλώνει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς

«Όλα είναι παγωμένα και όχι μόνο τα έργα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, αποδίδοντας την ακινησία που υπάρχει στο δήμο και την τοπική αγορά, τόσο στα συναρμόδια υπουργεία όσο και στις γενικότερες κυβερνητικές επιλογές. Επισήμανε ότι, έχει επηρεαστεί αρνητικά και η τουριστική κίνηση στο νησί, κυρίως, σε ό,τι αφορά τους Έλληνες επισκέπτες. Όπως είπε, πρέπει να κυλήσει ξανά το χρήμα, να γίνουν επενδύσεις και έργα, προσθέτοντας, πως, τουλάχιστον στην Κεφαλονιά, είναι σε πολύ καλό επίπεδο, εδώ και χρόνια, η καθαριότητα, η ύδρευση, καθώς και άλλοι τομείς της καθημερινότητας των δημοτών.

«Εμείς παραμένουμε κοντά στην κοινωνία» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

«Εμείς που έχουμε εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, θα συνεχίσουμε σαν αιρετοί να βοηθάμε τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα» τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θόδωρος Χαλικιάς. Επίσης, ανέφερε ότι, η κρίσιμη οικονομική και πολιτική κατάσταση αντανακλάται και στην αυτοδιοίκηση, με ό,τι αυτό σημαίνει για το θεσμό και τους πολίτες. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιδράσουμε στις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και να μην δεχτούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως των περιφερειακών αεροδρομίων στα Ιόνια νησιά», επισήμανε ο κ.Χαλικιάς.

Κάλεσμα ΠΟΣΠΕΡΤ σε συγκέντρωση κατά των μνημονίων

«Τα νέα μνημόνια που εισηγείται η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτα για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας», υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ενημερώνοντας για το κάλεσμα του συνδικαλιστικού οργάνου στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα. Μάλιστα, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κριτικάρουν τη συγκεκριμένη στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ, τόνισε ότι, «είμαστε άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας, οι οποίοι με πολιτικό-συνδικαλιστικό αγώνα και μαζί με τους αλληλέγγυους και την κοινωνία, ξανανοίξαμε την ΕΡΤ».

Συγκέντρωση τροφίμων για απόρους στο χώρο της ΕΡΤ Ζακύνθου

Συσκευασμένα τρόφιμα θα δέχονται μέλη της κίνησης κοινωνικής προσφοράς «ΤΩΡΑ», το Σάββατο 25 του μηνός, από τις 9:30΄΄ το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ Ζακύνθου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων -παρουσίασης θεατρικής ομιλίας και συναυλίας- που διοργανώνονται στον τοπικό ραδιοσταθμό και, όπως επεσήμανε, το μέλος της κίνησης, Αρετή Δουμπρή, σε σημερινή συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, τα τρόφιμα θα διατεθούν σε άπορα άτομα και οικογένειες, μέσω φορέων.

Πηγή: ΕΡΤ Ζακύνθου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος