Ειδήσεις από την ΕΡΤ Βόλου

Σύντομη ενημέρωση από το Βόλο

Θύμα αδίστακτου ληστή ζευγάρι ηλικιωμένων

Θύμα αδίστακτου ληστή έπεσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, στον Βόλο. Συγκεκριμένα, στις 16:00 το απόγευμα, άγνωστος δράστης που προσομοιάζει σε Ρομά, επιτέθηκε με λοστό στο ζευγάρι, ηλικίας 78 ετών ο άνδρας και 74 η γυναίκα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Γάτσου 51 – Αριστοτέλους. Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι και όταν η 74χρονη άνοιξε την πόρτα, της επιτέθηκε με λοστό. Την ίδια τύχη είχε και ο σύζυγός της, που άκουσε τις φωνές και έτρεξε να δει τι συμβαίνει, αλλά και ένας γείτονας του ηλικιωμένου ζευγαριού που έσπευσε να βοηθήσει. Τελικά, ο δράστης αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί, χωρίς να πετύχει τον σκοπό του. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα αποκάλυψε στους αστυνομικούς, στην κατάθεση που έδωσε, πως τα μοναδικά χρήματα που είχαν, ήταν 200 ευρώ, τα οποία είχε κρυμμένα στα εσώρουχά της και – όπως είπε – δεν επρόκειτο να τα δώσει ακόμη και με κόστος την ίδια της τη ζωή.

Ευθεία αντιπαράθεση στους κόλπους της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Eυθεία αντίθεση απόψεων που αγγίζει τα όρια της αντιπαράθεσης παρατηρείται πλέον στους κόλπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νέα συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές εταίρους της. Από την επίσημη γραμμή της Ν.Ε., η οποία με σημερινή ανακοίνωσή της καλεί τους τοπικούς βουλευτές να στηρίξουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση, διαφοροποιούνται δέκα μέλη της, τα οποία καλούν με την σειρά τους την κυβέρνηση να επεξεργαστεί εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση που θα είναι συμβατές με την ιδεολογία της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ν.Ε. που διαφοροποιούνται είναι οι: Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Κάϊρας Γιάννης, Κλημόπουλος Θωμάς, Κουκουβίνος Κώστας, Μπάλλας Γιάννης, Νεοφωτίστου Μαρία, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Φιλιππίδη-Χατζηστεφανή Ελένη και Αθηνά Πελεγκρίνη Λαοπόδη.

Μεγάλη η επιβάρυνση στα φροντιστήρια από την επιβολή ΦΠΑ

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων εξαιτίας του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ σε ποσοστό 23% από 0% που ήταν μέχρι τώρα. Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Με το βλέμμα της πόλης» της ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, κ. Ιωάννα Βεδουρά, η Ομοσπονδία του κλάδου έχει ήδη δρομολογήσει αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ίδια, αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, το μόνο που θα επιτευχθεί, είναι ενίσχυση της ανεργίας αφού οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων θα αναγκαστούν σε περικοπή ωρών διδασκαλίας ή και σε απολύσεις προσωπικού για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και να μην οδηγηθούν στον αφανισμό. Δεν είναι όμως, μόνο οι ιδιοκτήτες που πλήττονται αλλά και η μέση ελληνική οικογένεια που ήδη, με πολύ δυσκολία ανταπεξέρχεται στο κόστος εκπαίδευσης των παιδιών της.

Πάντως, η κ. Βεδουρά επισήμανε πως πρόθεση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων είναι να απορροφήσουν σε ένα ποσοστό – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους – την αύξηση του κόστους φοίτησης ώστε να μετριαστεί κάπως, η επιβάρυνση των οικογενειών. Κι αυτό, παρόλο ότι ήδη, έχει υπάρξει μείωση στις τιμές, της τάξης του 30%, τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια, θα σημαίνει πρακτικά, πως το μέσο κόστος των 400 ευρώ μηνιαίως για ένα πακέτο μαθημάτων στην τρίτη Λυκείου, θα ανέβει στα 492 ευρώ, δηλαδή θα υπάρξει επιβάρυνση κατά 1000 περίπου ευρώ τον χρόνο.

Μετά το σοκ … μαζεμένες κρατήσεις τουριστών στην Σκόπελο

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, καθώς η κατάσταση στον τομέα του τουρισμού ομαλοποιήθηκε σχεδόν απόλυτα μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών στα τέλη Ιουνίου. Οι κρατήσεις, όχι μόνο «ξεπάγωσαν» αλλά πλέον … έρχονται μαζεμένες, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, κ. Διαμάντη. Εκεί που υπάρχει κάποια δυσλειτουργία είναι στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 23%, καθώς οι ταμειακές μηχανές χρειάζονται ρύθμιση, ωστόσο οι τεχνικοί δεν επαρκούν για να καλύψουν άμεσα όλες τις ανάγκες.

Αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των τουριστών της Σκοπέλου είναι Άγγλοι, Σκανδιναβοί και Ιταλοί, ενώ υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες που άρχισαν να επανακάμπτουν στην τουριστική αγορά.

Κ. Γουργουλιάνης: Ενίσχυση της Α’θμιας φροντίδας υγείας

Την ανάγκη ενίσχυσης της Α’θμιας Φροντίδας Υγείας στο πλαίσιο της πρόληψης ασθενειών που πλήττουν το γενικό πληθυσμό, επισήμανε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κων/νος Γουργουλιάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. Αφορμή τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε σε 170 άτομα που ωφελούνται από τις δομές της Μητρόπολης Δημητριάδος το Μάιο του 2015. Η έρευνα διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της Ι.Μ.Δ. και σε συνεργασία με το τμήμα Ahepa HJ13 «Αργοναύτες» και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επερώτηση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» για το παζάρι

Η Εμποροπανήγυρη 2015 στήθηκε κυριολεκτικά «στον αέρα», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με επερώτησή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλια, Φ. Λαμπρινίδη και Ν. Στόικο, τονίζοντας πως παραβιάστηκε η νομιμότητα από τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής και επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Βόλου.

Η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» επισημαίνει, στην επερώτησή της, πως, στην ουσία, η διοργάνωση έγινε χωρίς να υπάρχει σε ισχύ εγκεκριμένη κανονιστική απόφαση, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε εκ νέου εν μέρει, στις 3 Ιουλίου 2015, την ψηφισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστική για τις εμποροπανηγύρεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανάδειξη μειοδότη – κατασκευαστή των περιπτέρων, ο οποίος προβλεπόταν να είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση του παζαριού και απευθείας συμβαλλόμενος με τους συμμετέχοντες εμπόρους, όσον αφορά στην αμοιβή του για την κατασκευή των περιπτέρων, χωρίς ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί περαιτέρω στη διοργάνωση, πέραν της διοικητικής διαδικασίας έκδοσης των αδειών συμμετοχής. Επισημαίνει ακόμη η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» πως η δημοτική αρχή, με το να μην τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έθεσε σε κίνδυνο, τόσο τους δημοτικούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στη διαδικασία, όσο και τους εμπόρους που συμμετείχαν στο παζάρι, ενώ ζητά να της δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, καθώς και αντίγραφα όλων των παραστατικών ανά συμμετέχοντα έμπορο, βάσει των οποίων εκδόθηκαν οι άδειες συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη.

Προσωρινή αργία σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου

Προσωρινή παύση έξι μηνών, µε πλήρη στέρηση αποδοχών, επιβλήθηκε σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου που το 2013 είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διάθεσή τους. Το περιστατικό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση για το έτος 2014, που υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, Αρεοπαγίτης ε.τ. Λέανδρος Ρακιντζής, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής από το αρµόδιο Πειθαρχικό Συµβούλιο επιεικούς ποινής.

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Αθ. Γκέσκος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, σε ηλικία 65 ετών, ύστερα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, ο Αθανάσιος Γκέσκος, στέλεχος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ., παλιός και γνωστός συνδικαλιστής στο 304 ΠΕΒ και στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Σούρλα. Ο Αθ. Γκέσκος διετέλεσε, συγκεκριμένα, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σούρλα, ως υπουργού Υγείας, διευθυντής του γραφείου του ως αντιπροέδρου της Βουλής και τελευταία διευθυντής της Γραμματείας Διαφάνειας του υπουργείου Γεωργίας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, στις 16:00 το απόγευμα.

Απεβίωσε ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της «Εύρηκα», Σώτος Σωτηρίου

Σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» χθες από τη ζωή ο Σώτος (Σωτήρης) Σωτηρίου, επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της βιομηχανίας απορρυπαντικών «Εύρηκα» στη βιομηχανική περιοχή Βόλου. Ο εκλιπών κατέληξε μετά από άνιση μάχη που έδωσε με ανίατη ασθένεια. Πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, ήλθε στο Βόλο μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο και ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της «Εύρηκα». Από το 1983 υπήρξε μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ενώ διετέλεσε επίσης Διοικητής της Ελληνικής Περιφέρειας του Ρόταρυ.

Ο Σώτος Σωτηρίου ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 10:30 το πρωί από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.

Τροχαίο στην Ξυνόβρυση

Με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα νωρίς το πρωί ένας άνδρας και μία γυναίκα που ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην περιοχή της Ξυνόβρυσης. Σύμφωνα με υπευθύνους του Κ.Υ. Αργαλστής κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πηγές του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αναφέρουν ότι η κατάσταση της γυναίκας δεν εμπνέει ανησυχία και ότι τα δύο άτομα βρίσκονται ακόμη στο ΤΕΠ για εξετάσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δεύτερη δέσμη μέτρων στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας, που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστήμιου, αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ. Καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, δίνοντας ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση που φέρνει προς ψήφιση «μέτρα-φωτιά για τη λαϊκή οικογένεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος