Ειδήσεις από ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα

Σπίρτζης: “Η ΕΡΤ έκλεισε για να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις συχνότητες”.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Πάτρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως: “Αν δει κανείς την αλληλουχία των κινήσεων μεταξύ της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και των κυβερνητικών πράξεων, μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ έκλεισε για να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις συχνότητες”.

Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, περιλαμβάνει τρία μέρη:

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή για τα κανάλια που πρέπει επιτέλους να έχουν μία μόνιμη άδεια και όχι προσωρινές άδειες σαν και αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει την ίδρυση μιας θυγατρικής εταιρείας που θα είναι ανταγωνιστική της DIGEA δηλαδή μία εταιρεία η οποία θα είναι πάροχος τηλεοπτικού σήματος ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο στο θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων και της μετάδοσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε όλη τη χώρα και το τρίτο μέρος έχει να κάνει με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Αν τρέξουν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ορίζονται για διαβούλευση, το σχέδιο νόμου, το φθινόπωρο θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Θα χρηματοδοτηθούν τμήματα υποδομών των μεταφορών

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα συνεχιστούν τα μεγάλα έργα της περιοχής ο κ. Σπίρτζης είπε πως όχι μόνο δεν θα σταματήσουν τα τρία μεγάλα έργα στην περιοχή όπως αυτοκινητόδρομος και σιδηρόδρομος, αλλά θα χρηματοδοτηθούν σημαντικά τμήματα υποδομών των Μεταφορών στη χώρα μας, όπως είναι και το τμήμα του άξονα Αθήνα-Πάτρα «Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος». Οι σχετικές αποφάσεις θα υπογραφούν εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκταμιευθούν οι σχετικές προκαταβολές.

Χρηματοδότηση έργων στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών

Τη χρηματοδότηση μίας σειράς έργων, ιδίως στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών ενέκρινε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» μέσω της εκταμίευσης πόρων 500 εκ. Ευρώ.

Προς ψήφιση ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Ελλάδας

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Ελλάδας, και μέχρι τότε οι Δήμαρχοι οφείλουν να υποβάλλουν τα τοπικά σχέδια τους. Αυτό τονίστηκε κατά την έναρξη της σύσκεψης για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Πάτρας Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κος Θανάσης Παναγόπουλος θα καταθέσει την πρότασή του μέχρι τα τέλη Αυγούστου και βλέπει ότι το εργοστάσιο απορριμμάτων είναι τόσο κοντά όσο ποτέ. «Το εργοστάσιο είναι βιώσιμο με 20.000 τόνους σκουπίδια ετησίως και εμείς παράγουμε περισσότερα από 30.000 τόνους» δήλωσε ο Δήμαρχος, ενώ στο εγχείρημα θα συμμετέχει και ο Δήμος Καλαβρύτων αν και έχει μικρές ποσότητες 4.000 τόνους ετησίως.

Νέα δεδομένα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας-Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας-Κεφαλονιάς-Ιθάκης μετά την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί σχετική απόφαση. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα που έχει κατατεθεί εξετάζεται ακόμα και είναι πολύ νωρίς για να οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση. Αν και την Τρίτη ήταν όλα έτοιμα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια και μάλιστα είχαν ανακοινωθεί και σχετικοί πίνακες.

Τιμή στους νεκρούς του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ’74

Τιμή στους νεκρούς του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974 στην Κύπρο απέδωσε χθές η κυπριακή παροικία και η τοπική κοινωνία της Αχαΐας τελώντας μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα,  Κυριάκος Κενεβέζος.

Ευγνώμονες δυο Πατρινές για τη διάσωση τους

Δύο Πατρινές, οι κυρίες Καπλάνη και Σιβροπούλου με επιστολή τους στην “Πελοπόννησο” εκφράζουν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους, για την διάσωσή τους στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου στις 21 /7…από δύο άτομα που προσέτρεξαν να τις βοηθήσουν με την βάρκα τους, την ώρα που τις παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα. Στην επιστολή τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τον κ. Ερμή Μπετιχαβά και τον κ. Κώστα Μαυρόκοττα για τον αλτρουισμό, την αυταπάρνηση και την ανθρωπιά που επέδειξαν… Η υποδειγματική τους πράξη με το υψηλό αίσθημα προσφοράς αξίζει τον έπαινο όλων.” .

Διαρρήξεις στην Αχαΐα

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν ιδιοκτήτες σπιτιού στα Νιφορέικα Αχαΐας. Διαρρήκτες όχι μόνο είχαν κάνει άνω κάτω τους εσωτερικούς χώρους αλλά είχαν γκρεμίσει και τους εσωτερικούς τοίχους. Το περιστατικό όμως δεν είναι το μοναδικό που σημειώνεται σε χωριά της Αχαΐας. Με τον ίδιο τρόπο, δράστες “χτυπάνε” σε σπίτια αλλά και σε ολόκληρους συνοικισμούς οι οποίοι βρίσκονται περιφερειακά των πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Νέα πλατεία / παιδική χαρά στην περιοχή Αγυιάς της Πάτρας

Μετά από τέσσερα χρόνια, τα μέλη των συλλόγων  Έσω, Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας κατάφεραν να φτιάξουν μια νέα πλατεία / παιδική χαρά στην περιοχή της Αγυιάς της Πάτρας με καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και με χορηγείς πολιτών και εταιρειών της περιοχής. Χθες, στις 8:00 το βράδυ, η παιδική χαρά «Αστική Όαση Αγυιάς» που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και Καραμανλή εγκαινιάστηκε. Η πρωτοβουλία ανήκει στον  Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω, Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας, με την συνεργασία του Δήμου Πατρέων.

Θεατρικές παραστάσεις

Την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη”, ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο. Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, επιχειρώντας μια σύγχρονη, σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα από ένα ποιητικό, εικαστικό περιβάλλον και με τη σύγχρονη εκδοχή του Σταύρου Γασπαρινάτου. Πρωταγωνιστεί ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Η «Ηλέκτρα» που θεωρείται η κορυφαία τραγωδία του Ευριπίδη,θα συναντήσει το θεατρόφιλο κοινό της περιφέρειας σε μια μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας, που θα ξεκινήσει από την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου δημιουργού και Ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου, που έκανε την πρεμιέρα της στο θέατρο Badminton στην Αθήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες, αναμένεται να έρθει και στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου στο Αίγιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος  Μέγαρης” – Θέατρο “Γιώργος Παππάς” και στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαίκό Ωδείο. Επίσης, θα παρουσιαστεί και στο θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας στις 5 Αυγούστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος