Τη διαβεβαίωση ότι θα επιλυθούν -και μάλιστα άμεσα- τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων στο νησί της Κω, εξέφρασε σήμερα -στην πρωϊνή ζώνη της ΕΡΤ1- ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας. «Δεν φτιάχνουμε καταυλισμούς, είπε, αλλά χώρους διακίνησης, προκειμένου οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους ανάγκες».
Σημειώνεται ότι ο κ. Μουζάλας θα επισκεφθεί εκ νέου την Κω την Παρασκευή. Την ίδια μέρα στο νησί θα βρίσκεται και ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τους αξιωματούχους της Κομισιόν.
Εν τω μεταξύ, 400 νέες αφίξεις προσφύγων κατέγραψε από τις πρώτες πρωινές ώρες η Λιμενική αρχή ενώ χθες βράδυ αναχώρησαν 232 άτομα με το πλοίο της γραμμής. Παράλληλα στο αστυνομικό τμήμα συνεχίζεται η καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στην Κω βρίσκεται και διμοιρία των Μ.Ε.Α ( Μέτρων Ειδικής Τάξης) 20 ανδρών
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος