Ζ. Τζηκαλάγιας: Πειραματικό Δημοτικό, Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Καστοριά

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν στην Καστοριά από το σχολικό έτος 2021-22, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ζήση Τζηκαλάγια, ο οποίος είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Ζέττα Μακρή.

Ζ. Τζηκαλάγιας: Πειραματικό Δημοτικό, Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Καστοριά“Η κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην πρόταση αναβάθμισης των σχολείων μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τζηκαλάγιας, προσθέτοντας πως ο Δήμος Καστοριάς “θα κληθεί σύντομα να ετοιμάσει μελέτη -πρόταση για την κτιριολογική επέκταση του εκπαιδευτικού συγκροτήματος που συμπεριλαμβάνει τα εκπαιδευτήρια ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Καστοριάς και έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούσιου εξοπλισμού που θα ζήλευαν και ερευνητικά κέντρα, αλλά δυστυχώς ‘στοιβάζεται’ σε κούτες”.

Το Νηπιαγωγείο Πενταβρύσου και το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού “θα συνεχίσουν να λειτουργούν και δεν θα υποβαθμιστούν” λέει ο βουλευτής, ενώ αναφέρει πως “φέτος, για πρώτη φορά, θα δοθούν λίγες θέσεις πρώτη φορά ειδικοτήτων ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ91 Θεατρολόγων στην Α/Βάθμια εκπαίδευση” και “θα δοθεί η δυνατότητα τοπικής πρόσκλησης κάλυψης κενών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π με ωρομισθίους έως 8 ωρών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος