Β. Αμπας : Ανάδειξη της Φλώρινας σε γαστρονομικό και εναλλακτικό προορισμό

Παραδοσιακά εδέσματα, κρασιά και τοπικά προϊόντα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης και γνωριμίας στην Φλώρινα, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από 21 έως 23 Μαΐου.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς “στόχος μας η ανάδειξη της Φλώρινας σε γαστρονομικό και εναλλακτικό προορισμό τόσο κατά τους καλοκαιρινού μήνες – και ας μην διαθέτει θάλασσα – όσο και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, με τους ορεινούς όγκους και τις λίμνες, που διαθέτει η περιοχή, και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας”.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή, η αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Φλώρινας και της Πρέσπας, θα γνωρίσουν από κοντά τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως η πιπεριά Φλωρίνης, τα φασόλια Πρεσπών, τα γλυκά κουταλιού, τα λιμνίσια ψάρια και τα γνωστά κρασιά του Αμυνταίου Φλώρινας.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού του Νυμφαίου, στη Νίκειο σχολή και στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ενώ παράλληλα θα γευτούν σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής μαγειρεμένα με τα τοπικά προϊόντα της Φλώρινας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος