Τρόφιμα, φάρμακα, ακόμα και φιλοξενία στην Καστοριά για τους πυρόπληκτους

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση  βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποίησε χθες έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οι σημαντικότερες ανάγκες των πυρόπληκτων Δήμων αυτή τη στιγμή είναι για ζωοτροφές αιγοπροβάτων και αποκατάσταση των υποδομών τους που κάηκαν.

Τρόφιμα, φάρμακα, ακόμα και φιλοξενία στην Καστοριά για τους πυρόπληκτους

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Καστοριάς «Μακεδνός», εξασφάλισε τη μεταφορά ζωοτροφών (χορτονομή και σιτηρά) σε Δήμους της Εύβοιας, οι κτηνοτρόφοι των οποίων έχουν άμεση ανάγκη για τη σίτιση των χιλιάδων ζώων τους.
Στην Καστοριά έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά είδη, μετά το κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς, στην περιοχή Χλόη (εργατικές κατοικίες), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα, έπειτα από εθελοντική προσφορά πολιτών, από τις 5:30 έως τις 8:30 μ.μ., μέχρι και την Πέμπτη 12 Αυγούστου.
Τρόφιμα, φάρμακα, ακόμα και φιλοξενία στην Καστοριά για τους πυρόπληκτους
Παράλληλα, καθημερινά αυξάνονται οι πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τη φιλοξενία ζώων συντροφιάς που διασώθηκαν, ενώ δεν λείπουν και οι μεμονωμένες προσφορές πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και για φιλοξενία οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους.
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος