Τα στέμφυλα μπαίνουν στο καζάνι και η διαδικασία απόσταξης του Τσίπουρου ξεκινά.
Όπως λέει ο κ. Παντελής το πρώτο που φροντίζουν οι παραγωγοί είναι η επιλογή του σταφυλιού που θα χρησιμοποιήσουν για να βγάλει όλα τα αρώματα του και να βγάλει καλό τσίπουρο.
Στην Φλώρινα με τις χαμηλές θερμοκρασίες το τσίπουρακι όπως λένε οι παραγωγοί είναι απαραίτητο.Η απόσταξη του τσίπουρου στα καζάνια της Φλώρινας είναι για τους κατοίκους μια γιορτή που συνοδεύεται με φαγητό ποτό καλή παρέα και γλέντι μέχρι το πρωί.