ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: «Όχι στο ξεπούλημα των ιαματικών πηγών της περιοχής μας»

Για “ξεπούλημα” των ιαματικών πηγών της χώρας και “παραχώρησή τους σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα” κάνει λόγο κοινό δελτίο Τύπου της βουλευτή Πέτης Πέρκα και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, ζητώντας την απόσυρση των άρθρων σχετικά με τις ιαματικές πηγές.

“Πρόκειται περί ενός ακόμα σχεδίου απαξίωσης της Π.Ε. Φλώρινας, σε ένα ακραία διαλυτικό πλαίσιο βίαιης απολιγνιτοποίησης, που αντί να δοθούν λύσεις ενίσχυσης της περιοχής ώστε να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, επιλέγει να προωθήσει μια διαδικασία υφαρπαγής και απαλλοτρίωσης των ιαματικών πηγών του Δήμου Αμυνταίου, στερώντας από την τοπική κοινωνία, σημαντικά έσοδα και δυνατότητες ανάπτυξης”, αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, υπογραμμίζοντας πως, η μεταφορά της περιουσίας σε μια ανώνυμη εταιρία με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο τη διαχείριση όλων των ιαματικών πηγών, θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, απαξιώνοντας το τουριστικό της προφίλ, ενώ δε θα δημιουργήσει κανένα πλαίσιο αναπτυξιακών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση των τοπικών παραγωγικών οικοσυστημάτων.

“Για άλλο ένα ζήτημα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και, σεβόμενοι/ες τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και του ΣΔΙΠΕ που καταδικάζουν απερίφραστα την εν λόγω μεθόδευση, ζητούμε να αποσύρει ο κ. Θεοχάρης όλες τις διατάξεις για τις ιαματικές πηγές και να διαβουλευτεί σοβαρά με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για τους
πόρους τους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος