Συνάντηση εργασίας για το μέλι Καστοριάς

Στο τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει έρευνα για να πιστοποιηθεί το καστοριανό μέλι ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), με τη συνεργασία της Π.Ε. Καστοριάς με το Τμήμα  Γεωπονίας Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην έρευνα θα συμμετάσχουν τρεις παραγωγοί μελιού από την Καστοριά, ανάμεσα στους οποίους και ο Χρήστος Τζακόπουλος, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας των Mediterranean Taste Awards 2021.
Συνάντηση εργασίας για το μέλι ΚαστοριάςΣυνάντηση εργασίας για το θέμα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με την καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Κατερίνα Μέλφου και τους συνεργάτες της Κωνσταντίνο Ζαμπάκα, Δημήτρη Κάλφα και Ιωάννη Γιάντση, με τη συμμετοχή του Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας Παναγιώτη Πετρίδη, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των μελισσοκόμων Γιώργου Καραταγλίδη και Δημήτρη Εμμανουήλ και του
βραβευμένου μελισσοκόμου Χρήστου Τζακόπουλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εγκατασταθεί πειραματικός σταθμός από όπου θα
προέρχονται τα δείγματα του μελιού, στα οποία θα γίνουν αναλύσεις των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών τους, παράλληλα με μοριακές αναλύσεις γύρης για τον προσδιορισμό των διατροφικών προτιμήσεων των μελισσών. Η συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων και η αξιολόγησή τους, θα δώσει τη δυνατότητα διεκδίκησης της πιστοποίησης προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) για το μέλι Καστοριάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος