Στο μπλόκο του Φιλώτα αγρότες από Αμύνταιο και Εορδαία

Στο δρόμο βρίσκονται από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Αμυνταίου και Ανατολικής Εορδαίας, οι οποίοι έχουν “παρατάξει” τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην έξοδο του Φιλώτα, προς την Πτολεμαΐδα.

Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο μέρα – νύχτα, μέχρι , όπως λένε, να ακουστούν τα αιτήματά τους, ενώνοντας τη φωνή τους με συναδέλφους τους σε πολλές περιοχές, που βρίσκονται ήδη στο δρόμο από το προηγούμενο διάστημα.

Η λίστα των αιτημάτων των αγροτών είναι κοινή σε όλη τη χώρα, με πρώτο ζήτημα το αυξημένο κόστος της ενέργειας, που οδηγοί όπως λένε πολλόυς να εγκαταλείπουν καλλιέργειες και κοπάδια, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν. Στην Εορδαία και το Αμύνταιο, οι κλιματικές συνθήκες που αλλάζουν ραγδαία έχουν επιφέρει πολλά προβλήματα και ζημιές, δηλώνουν όμως πως υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Στο μπλόκο του Φιλώτα αγρότες από Αμύνταιο και Εορδαία

Από το μπλόκο του Φιλώτα, οι αγρότες απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τα μπλόκα και τις διαμαρτυρίες, ενώ ζητούν από τους πολίτες να κατανοήσουν την “κραυγή αγωνίας” των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Στο μπλόκο του Φιλώτα αγρότες από Αμύνταιο και Εορδαία
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος