Σαν σήμερα: Πριν ένα χρόνο έγινε συντρίμμια ξενοδοχείο στην Καστοριά

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Φεβρουαρίου 2021, ένας ισχυρός κρότος, απροσδιόριστης προέλευσης, ξύπνησε τους πολίτες της Καστοριάς. Λίγα λεπτά αργότερα, οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικές ιστοσελίδες: “Εξαφανίστηκε το ξενοδοχείο Tsamis!”.

Σαν σήμερα: Πριν ένα χρόνο έγινε συντρίμμια ξενοδοχείο στην ΚαστοριάΌσο κι αν ακουγότανε απίστευτο, η είδηση επιβεβαιώθηκε. Ισχυρή έκρηξη μετέτρεψε ένα τετραώροφο κτίριο σε συντρίμμια μέσα σε μια στιγμή, εκτινάσσοντας θραύσματα σε ακτίνα 80 μέτρων. Το ξενοδοχείο της Καστοριάς κατέρρευσε καθέτως, ο ένας όροφος πάνω στον άλλον. Η μόνη θετική είδηση ήταν ότι, το ξενοδοχείο ήταν εκτός λειτουργίας και δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις, ενώ και στη γύρω περιοχή δεν υπήρχε κανείς, καθώς βρίσκονταν σε εφαρμογή περιορισμός της κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας covid-19. Δεδομένου του μεγέθους της έκρηξης, ελάχιστες ήταν οι ζημιές σε γειτονικά κτίρια.

Σαν σήμερα: Πριν ένα χρόνο έγινε συντρίμμια ξενοδοχείο στην ΚαστοριάΤο ξενοδοχείο Tsamis, αμφιθεατρικά χτισμένο στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας, με 80 κλίνες και αίθουσες εκδηλώσεων, από το 1978 ήταν η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Καστοριά.  Στους χώρους του διαδραματίστηκαν σκηνές από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ όποιος είχε επισκεφτεί την Καστοριά, γνώριζε το εμβληματικό κτίριο και λόγω της θέσης του, στην είσοδο της πόλης.

Ένα χρόνο μετά, δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και ειδικοί εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στο σημείο, αλλά και σε εργαστήρια μετά από δειγματοληψίες, όμως μέχρι στιγμής, τα ερωτηματικά για το πρωτοφανές συμβάν, παραμένουν αναπάντητα.

Ένα χρόνο μετά, τα συντρίμμια του ξενοδοχείου παραμένουν στην όχθη της λίμνης, εκεί όπου άλλοτε έστεκε το ξενοδοχείο – σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και την κοινωνική ζωή της περιοχής της Καστοριάς.Σαν σήμερα: Πριν ένα χρόνο έγινε συντρίμμια ξενοδοχείο στην Καστοριά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος