Προσπάθειες για ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου

Τριμελής επιτροπή στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εντός του επόμενου τριμήνου, θα καταθέσει πρόταση για την επανεκκίνηση των εργασιών στο φράγμα στο Νεστόριο της Καστοριάς, προς την κατασκευαστική κοινοπραξία, που έχει αναλάβει το έργο. Οι εργασίες στο φράγμα έχουν διακοπεί εδώ και οκτώ χρόνια, στη διάρκεια των οποίων έγιναν προσπάθειες για να συνεχιστούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Προσπάθειες για ολοκλήρωση του φράγματος ΝεστορίουΓια το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο την Τρίτη 31 Μαΐου, στην οποία πήραν μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γ.Γ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Μάνος και οι  Δήμαρχοι Νεστορίου, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, δήλωσε πως “υπάρχει συγκρατημένη, αλλά βάσιμη αισιοδοξία πως εντός του έτους το έργο μπορεί να επανεκκινήσει”.

Ανακοίνωση για το έργο εξέδωσε και η Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας Πρωθυπουργού, η οποία είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο περιθώριο του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και αναφέρει ότι “με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί δίνοντας τέλος στην στασιμότητα και την αβεβαιότητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος