Πρέσπες: Βιώσιμες και σχεδόν Μηδενικών Εκπομπών Κοινότητες

Ενημερωτικές συναντήσεις για την παρουσίαση του έργου «Βιώσιμες και σχεδόν Μηδενικών Εκπομπών Κοινότητες και ο ρόλος των Δημόσιων Κτιρίων/ Sustainable and almost zero-emission communities and the role of public buildings» με ακρωνύμιο «nZECom», διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών, στην Κρυσταλλοπηγή τη Δευτέρα 3 Απριλίου (11:00 – 13:00, στο ξενοδοχείο Κρυστάλ) και στο Λαιμό την Τετάρτη 5 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Λάζαρος Ναλπαντίδης»

Πρέσπες: Βιώσιμες και σχεδόν Μηδενικών Εκπομπών Κοινότητες

Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου, καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη με προσωπικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου κατά την περίοδο 30/6/2021 – 29/9/2021.

Στο πλαίσιο του έργου nZECom έγινε η μετατροπή των κτιρίων του παιδικού σταθμού Πρεσπών και του Δημαρχείου Πρεσπών σε κτίρια μηδενικών εκπομπών. Στα κτίρια έγινε ενεργειακή αναβάθμιση, με εγκατάσταση μόνωσης στο κέλυφος και τη στέγη και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, ενώ εγκαταστάθηκαν αντλίες θερμότητας για τις ανάγκες θέρμανσης και φωτοβολταϊκοί σταθμοί, για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG-IPA CBC Ελλάδα Αλβανία 2014-2020 (κωδικός ΟΠΣ 5042958) και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών. Εταίροι είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (επικεφαλής εταίρος), ο Δήμος Devol από την πλευρά της Αλβανίας και οι Δήμοι Νεστορίου και Πρεσπών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος