Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco: Πρεμιέρα στο Άργος Ορεστικό

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco κάνει πρεμιέρα στο Άργος Ορεστικό στις 10 και 11 Ιουλίου. Παιδικές ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, θα φιλοξενηθούν στο βοηθητικό γήπεδο Άργους Ορεστικού με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco περιλαμβάνει πρωτότυπες ταινίες από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Ρωσία ως τη Γουινέα, το Περού και την Ισπανία, που έχουν κερδίσει σημαντικά διεθνή βραβεία, έχουν αγαπηθεί από το παιδικό και νεανικό κοινό – αλλά και τους ενήλικες – κι έχει αναγνωριστεί η αξία τους, από κριτικούς του κινηματογράφου, αλλά και από εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης.

Τις προβολές προλογίζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Δανίκας.

Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco: Πρεμιέρα στο Άργος Ορεστικό

Πρόγραμμα προβολών: 

Σάββατο 10/07: Κινούμενα Σχέδια (Αnimation)

Διάρκεια προβολών 60’ / Προτεινόμενες Ηλικίες 4 – 10 ετών

Ο χαρταετός – Σκηνοθεσία: Martin Smatana -Τσεχική Δημοκρατία / Σλοβακία / Πολωνία

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος, Tα φρούτα μεγαλώνουν ώριμα στα δέντρα. Ο παππούς δίνει στον εγγονό του ένα χαρταετό. Καθώς το αγόρι πετιέται στον αέρα, ο παππούς τον πιάνει. Στη συνέχεια τα φύλλα πέφτουν και ο παππούς έχει γίνει αδύναμος. Ένας δυνατός φθινοπωρινός άνεμος τον μεταφέρει στον συννεφιασμένο ουρανό. Ένα ζεστό αεράκι τους ενώνει ξανά.

Νυχτερινό φτερό όπερας – Σκηνοθεσία: Dong Lanyibo Song, Wenpei Thibault, Oriane Von Hatten, Audrey Zheng Christine – Γαλλία

Ο Homard είναι ο μπάτλερ της Diva γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια της όπερας. Όπως συνήθως πριν από κάθε παράσταση έρχεται η στιγμή που της φέρνει το αγαπημένο της γλυκό. Αλλά αυτή τη φορά ένα περιστατικό μπορεί να διαταράξει τον επαγγελματισμό αυτού του αφιερωμένου μικρού αστακού.

Η Κουβέρτα – Σκηνοθεσία: Marina Moshkova – Ρωσία

Στο μακρινό Βορρά ζει ένας πολύ γκρινιάρης Πολικός Αρκούδος. Μια μέρα δέχεται έναν απροσδόκητο επισκέπτη.

INKT – Σκηνοθεσία: Erik Verkerk, Joost van den Bosch – Ολλανδία

Σε αυτήν την ταινία κινουμένων σχεδίων ultrashort, ακολουθούμε ένα χταπόδι που είναι υπέρμαχος της καθαριότητας . Αλλά μερικές φορές, παρόλο που έχετε τόσα πολλά εφόδια δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό που στοχεύει.

Ομπρέλα – Σκηνοθεσία: Jose Prats, Alvaro Robles – Γαλλία, Ισπανία

Σε μια μακρινή χώρα όπου η βροχή δεν σταματά ποτέ, η εξάχρονη Κύνα περνάει τις μέρες της παίζοντας απρόσεκτα κάτω από την προστατευτική «ομπρέλα-γενειάδα» του πατέρα της, Ντιν. Ένα βράδυ, ο αγαπημένος σκύλος της Κύνας, η Γιαγιά, εξαφανίζεται. Για να τη βρει, η Κύνα θα ξεκινήσει μια περιπέτεια αυτό-άσκησης και θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο φόβο της, τη Βροχή.

Η μάγισσα και το μωρό – Σκηνοθεσία: Evgenia Golubeva – Ρωσία

Μια μάγισσα χρειάζεται ένα μωρό για ένα ξόρκι για να την κάνει ξανά νεαρή. Αλλά όταν φέρνουν στο σπίτι της μια πριγκίπισσα βρέφος τα πράγματα δεν πηγαίνουν βάση σχεδίου.

Mόνο για την Εγγραφή – Σκηνοθεσία: Vojin Vasovic – Σερβία

Σε μια εγκαταλελειμμένη σοφίτα, το ρομπότ απομαγνητοφώνησης REC προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδεθεί με το σπουργίτι που κάθεται στο παράθυρό του. Χρησιμοποιώντας το κουμπί play για να πει κάτι, βρίσκει τον εαυτό του συγκλονισμένο από το περιεχόμενο, τρομάζει, φοβίζει και διώχνει το σπουργίτη. Τρέχει να το κάνει να επιστρέψει και να ηχογραφήσει. πάνω από τη φωνή του πριν τελειώσει η μπαταρία του.

Στον Αμμόλοφο – Σκηνοθεσία: Boisseau Solenne, Da Cruz Noémie – Γαλλία

Μέσα από την ιστορία ενός ψαρά, που ζει με την κόρη του σε ένα απομακρυσμένο σπίτι, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τα αστέρια και μακριά από οποιαδήποτε φωτορύπανση, το “On the dune”αφηγείται τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής.

Φύλλο – Σκηνοθεσία: Aliona Baranova – Λευκορωσία

Τεράστιος ναύτης παίρνει ένα φύλλο φθινοπώρου από ένα μικρό κορίτσι. Του θυμίζει το σπίτι του. Πόσο καιρό δεν είναι εκεί; Τρέχει να συναντήσει τους παλιούς του γονείς. Τι θα βρει εκεί;

Κυριακή 11/07 -Ταινίες Μυθοπλασίας ( Fiction ) με Ελληνικούς Υποτίτλους

Διάρκεια Προβολών 125’ / Προτεινόμενες Ηλικίες 11 + και για όλη την οικογένεια.

Blue & Malone: Impossible Cases – Σκηνοθεσία: Abraham López – Ισπανία

Την παραμονή της κατεδάφισης, η Μπέρτα επισκέπτεται το παλιό θέατρο όπου η γιαγιά της εργαζόταν. Ανακαλύπτει ότι δεν είναι πλήρως εγκαταλειμμένο. Η MortandoMalone και η Big Blue Cat,οι παλιοί φανταστικοί της φίλοι, είναι εκεί για να την βοηθήσουν να λύσει μια αδύνατη περίπτωση: να ξανακερδίσει την ικανότητά της να ονειρεύεται.

Όπως το παιχνίδι – Σκηνοθεσία: Berenice Adrianzen Zegarra – Περού

Περού, 2018. Οι Bruno (11 ετών) και Claudio (6 ετών) επιστρέφουν στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο. Είναι μεσημέρι και ο Μπρούνο δεν βρίσκει τίποτα για να φάει, μπερδεμένος προσπαθεί να πείσει τον αδερφό του να πάει να παίξει και να βρει έναν θησαυρό. Φεύγοντας, συναντούν τον Carlitos (8 ετών) έναν γείτονα που αποφασίζει να τους συνοδεύσει στην περιπέτεια. Τα τρία παιδιά δίνουν ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία τους ενώ συλλέγουν μέταλλα πλαστικά και χαρτοκιβώτια που πουλάνε στο τέλος της ημέρας για να πάρουν ένα μπολ με σούπα.

The Crossing Guard – Σκηνοθεσία: Marguerite Diderjean – Βέλγιο

Lucas (9 ετών) προσποιείται ότι ο πατέρας του είναι πιλότος για να εντυπωσιάσει τους φίλους του. Είναι ακόμα καλύτερο από έναν πατέρα που είναι άνεργος Αλλά ο πατέρας του Λούκας βρίσκει δουλειά και πάλι: είναι αυτός που θα βοηθάει τα παιδιά να διασχίσουν το δρόμο μπροστά από το σχολείο

In Deutschland – Σκηνοθεσία: Christoph Rath – Γερμανία / Γουινέα

Μια ομάδα αγοριών προσπαθεί να μπει στην πισίνα των Γερμανών γειτόνων τους.

Φίλοι – Σκηνοθεσία: Andrey Svetlov – Λευκορωσία

“Φίλος” είναι μια ταινία για δύο μαθητές αντιμαχόμενων σχολείων. Ο ένας ονειρεύεται ένα νέοsmartphone, ο άλλος μια απλή φιλία. Κατά τύχη, βρίσκονται σε μια κοινή κατάσταση από την οποία θα πρέπει να βγουν έξω. Είναι μια πλούσια, ημερήσια ιστορία καρυκευμένη με κυνηγητά, παιδιάστικη περιπέτεια και ελαφρύ χιούμορ.

Η σιωπή του ποταμού – Σκηνοθεσία: Francesca Canepa – Περού

Ο Juan, ένα 9χρονο περουβιανό αγόρι, ζει με τον σιωπηλό πατέρα του σε ένα πλωτό σπίτι στον εκπληκτικό ποταμό Αμαζόνιο. Αυτό το ειδυλλιακό υπόβαθρο θέτει ένα αλληγορικό ταξίδι στη ζούγκλα του τροπικού δάσους, όπου η φύση, το φύλο, η αλήθεια και όλα τα πράγματα αρχίζουν να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του πατέρα του.

Τhe Expert (Ειδικός) – Σκηνοθεσία: Carlota Coronado Clara Roca – Ισπανία

Όλα γεννιούνται με ένα αίνιγμα. Ένα αίνιγμα με μια πολύ απλή απάντηση, αλλά για πολλούς ανθρώπους η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής. Γιατί;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος