Η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων εξαιρέθηκε από την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει σε δελτίο τύπου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Η Βουλευτής αναφέρεται στην Πρόσκληση «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
“Η ενίσχυση από 4.000 € μέχρι 60.000 € δόθηκε σε μόλις 40 επιχειρήσεις, ενώ από την τρέχουσα κρίση πλήττεται το σύνολο των επιχειρήσεων (πάνω από 1200) και είναι προφανές πως εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που λόγω απαγόρευσης των εξαγωγών προς Ρωσία που απορροφούσε το 95% της παραγωγής, οδηγήθηκαν, άλλες σε δραματική μείωση του τζίρου και του κύκλου εργασιών τους και άλλες σε λουκέτο”, σημειώνει η βουλευτής.
Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρει πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης περιορίστηκε επιλεκτικά σε μικρό μέρος των εξαγωγικών επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας πως “ο αποκλεισμός των υπόλοιπων αποδεικνύει την αδιαφορία της ΝΔ για τη στήριξη της απασχόλησης και τη συγκράτηση της ανεργίας στην περιοχή μας”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος