Οι βουλευτές Καστοριάς στη συζήτηση για την Παιδεία (video)

Η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αποτέλεσαν αιχμή του δόρατος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζήσης Τζηκαλάγιας έκανε λόγο για “στρατιές ημιμαθών” που βγήκαν από τα ελληνικά Πανεπιστήμια, αναφέροντας πως “ο χώρος της Παιδείας παύει να είναι χώρος κυριαρχίας της αριστεράς, όπως συνέβαινε τις τελευταίες δεκαετίες”. Όσον αφορά την κατεύθυνση όσων δεν εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Τζηκαλάγιας είπε πως “μια μερίδα των αποφοίτων των Λυκείων πρέπει να στραφεί στην επαγγελματική εκπαίδευση, εκεί που έχουμε ανάγκες”.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου μίλησε για “υποβάθμιση των περιφερειακών πανεπιστημίων” αναφερόμενη στο τμήμα Αρωγής και Φροντίδας προσχολικής ηλικίας της Καστοριάς, που έκλεισε. “Η ευχαρίστηση και η υπερηφάνεια που επιδεικνύετε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πεμπτουσία της ιδεολογίας, της αντίληψης και της πίστη σας στις κοινωνικές ανισότητες”, ανέφερε η κ. Τελιγιορίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος