Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στην Καστοριά – Σύσκεψη για τον τουρισμό

Η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO – Destination Management Organization) με έδρα την Καστοριά, ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού της προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ήταν η πρόταση που κατέθεσε σε σύσκεψη στην Καστοριά, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης.

Η πρόταση του κ. Φραγκάκη έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη και η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, θα συγκαλέσει άμεσα κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να διερευνηθεί ο τρόπος δημιουργίας του Οργανισμού.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως, ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού, θα μπορεί να αξιοποιεί ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, για να στηρίζει τις δράσεις του, για την προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς και την ενίσχυση της παρουσίας της σε διεθνείς εκθέσεις.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στην Καστοριά – Σύσκεψη για τον τουρισμό

Ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας δήλωσε πως “η κυβέρνηση επιβεβαιώνει συνεχώς το μεγάλο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τουρισμού και στην ορεινή Ελλάδα” και υπογράμισσε πως στη σύσκεψη “έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές του Διεθνούς Αεροδρομίου μας από τις θετικές συνέργειες που θα προκύψουν αφενός από την αναβάθμιση του πύργου ελέγχου που προχωρεί μέσω Αντιπεριφέρειας και ΥΠ.Π.Α και αφ’ ετέρου από την αναμενόμενη δυναμική συνδρομή ιδιώτη παραχωρησιούχου”.

Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μπάμπης Καραταγλίδης, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, εκπρόσωποι των ξενοδόχων και της εστίασης.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ μετά την σύσκεψη, ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από τον πρόεδρο και στελέχη της Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στην Καστοριά – Σύσκεψη για τον τουρισμό
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος