Νέα διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

Νέα διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τεσσάρων φοιτητών έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, στην έκθεση Σκηνογραφίας/ Ενδυματολογίας που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα School of Scenography, με έδρα το Λονδίνο.

Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των Γιούλης Δούκα, Ανάσταση Μεκερίδη, Άντας Μπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή έκθεση με θέμα την όπερα La Traviata του Giuseppe Verdi, που διοργανώνει η πλατφόρμα School of Scenographyτον ερχόμενο Μάρτιο στο Λονδίνο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Νέα διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών ΦλώριναςΤα έργα της Γιούλης Δούκα και της Ανάσταση Μεκερίδη έχουν σαν αφορμή ιστορικά κτίρια και χώρους της πόλης της Φλώρινας όπως το κτίριο της Αγίας Όλγας και το κτίριο του Δημαρχείου. Οι μελέτες των φοιτητών τοποθετούν τη σκηνική δράση των έργων στα εν λόγω ιστορικά κτίρια συνδέοντας το τοπικό στοιχείο με τη διεθνή καλλιτεχνική παράδοση.

Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των φοιτητών υπήρξαν αποτέλεσμα καλλιτεχνικής έρευνας στο πλαίσιο των διδακτικών ενοτήτων Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Όπερα και Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Τοποειδική Παράσταση Όπερας.

Την επιμέλεια, οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής των φοιτητών είχε ο διδάσκοντας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας Τάσος Πρωτοψάλτου.

Τα έργα της έκθεσης είναι επισκέψιμα στους διαδικτυακούς τόπους: Facebook: School of Scenography, Instagram: schoolofscenography

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μακέτες των Γιούλης Δούκα, Ανάσταση Μεκερίδη, Άντας Μπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος