Μπουζέρια Καστοριανά: Παγκόσμιο πρωτάθλημα τσιπουρογευσιγνωσίας

“Μπουζέρια Καστοριανά” είναι πλέον ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος τσιπουρογευσιγνωσίας, που διοργανώνεται για 5η φορά στην Καστοριά. Ξεκίνησε το 2016, από μια παρέα φίλων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την απόσταξη στέμφυλων. Η παρέα ονομάστηκε Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί (Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ) και σήμερα αριθμεί 40 ενεργά μέλη.

Τα Μπουζέρια, θα γίνουν το διήμερο της Αποκριάς, 25 και 26 Φεβρουαρίου, στην οδό Μητροπόλεως 108 και στον πεζόδρομο Θωμαΐδος Λιμπάνιας – Μάνου (περιοχή Ψαράδικα), από 14:00 – 20:00. Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού, θα γίνει  στην κεντρική «μπουμπούνα» της Κυριακής της Αποκριάς, στην πλατεία «Αφοί Εμμανουήλ» (περιοχή Ντολτσό), στις 21:30.

Μπουζέρια Καστοριανά: Παγκόσμιο πρωτάθλημα τσιπουρογευσιγνωσίας

Η ομάδα Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ φιλοδοξεί ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός και να συμβάλει στην προώθηση και αναβάθμιση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή, αναδεικνύοντας μια μακρά παράδοση αμπελοκαλλιέργειας και απόσταξης. Όπως αναφέρουν, στο τελωνείο Καστοριάς υπάρχουν καταχωρημένες 465 ενεργές άδειες τσιπουροκάζανων στην περιοχή Καστοριάς και Βοΐου, οι περισσότερες από τις οποίες είναι από την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Οι Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ καλούν “όλους τους φαντασμένους ερασιτέχνες τσιπουροπαραγωγούς διημέρου, να μας αποδείξουν γιατί το τσίπουρό τους είναι το καλύτερο του κόσμου” αλλά και τους επισκέπτες στην Καστοριά, να πάρουν μέρος στην γιορτή, δοκιμάζοντας τσίπουρο και εδέσματα της περιοχής, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Όσοι βρεθούν στα σημεία που γίνεται ο διαγωνισμός και η βράβευση, θα λάβουν δωρεάν ενθύμιο, μινιατούρες 50 γραμμαρίων με τσίπουρο Καστοριάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος