Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Διαδικτυακή εκδήλωση – αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος με θέμα: «Οι Σεφαραδίτες και ο μουσικός πολιτισμός τους», διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 18:00 – 20:00.

Επίκεντρο της συζήτησης θα αποτελέσει η συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων μουσικών στα μουσικά τεκταινόμενα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.  Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο  Λέων Ναρ, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και καθηγητής στο Κολέγιο Ανατόλια της  Θεσσαλονίκης και ο Νίκος Ορδουλίδης, Δρ. Μουσικολογίας και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα  Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο του σχολείου θα παρουσιάσει το τραγούδι: «Το φίλημα (Μια βοσκοπούλα αγάπησα)».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και  Κηδεμόνων του σχολείου. Μπορούν να πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, αλλά και όποιος ενδιαφέρεται, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που  θα δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ