Μνήμες από το Κύπελλο του 1980 στο Δημαρχείο Καστοριάς

Ένα ιδιαίτερο Κύπελλο θα κοσμεί το Δημαρχείο Καστοριάς για να θυμίζει τις ιστορικές στιγμές που έζησε η πόλη, αλλά και η Ελλάδα, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1980,  προκαλώντας την μεγαλύτερη έως σήμερα έκπληξη στην ιστορία του θεσμού και γράφοντας μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτές οι στιγμές ξαναζωντάνεψαν στο Δημαρχείο της Καστοριάς, όταν ο Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας Γιώργος Χαλκίδης και οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Παράσχος (αρχηγός), Λάζαρος Αλεξιάδης, Τάκης Τσιρώνης και Λάκης Σημαιοφορίδης, παρέδωσαν ένα πανομοιότυπο Κύπελλο στο Δήμο Καστοριάς για να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, “να το βλέπουν, να το θαυμάζουν και να το φωτογραφίζουν όλοι οι πολίτες της Καστοριάς, αλλά και οι επισκέπτες της, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει το συγκεκριμένο Κύπελλο”.

Μνήμες από το Κύπελλο του 1980 στο Δημαρχείο Καστοριάς

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε στις δηλώσεις του:
“Το σημερινό αυτό ευχάριστο γεγονός ξαναφέρνει στη μνήμη μας τις ξέφρενες
στιγμές χαράς και ενθουσιασμού που έζησε εκείνο το βράδυ όλη η Καστοριά.

Μνήμες από το Κύπελλο του 1980 στο Δημαρχείο ΚαστοριάςΉμουν 7 χρονών παιδί τότε και αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία τους, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η υπερηφάνεια και η ιστορία μιας ομάδας όπως η Καστοριά, ούτε πωλούνται, ούτε αγοράζονται. Κατακτώνται, μόνο. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, δεν έχουμε παρά μόνο να τους ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, για μία ακόμη φορά. Θα παραγγείλουμε σήμερα κιόλας μία ειδική προθήκη στην οποία θα τοποθετήσουμε το Κύπελλο για να το εκθέσουμε σε θέση που θα ανακοινωθεί άμεσα, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την επιθυμία τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος