Κοτύλη Καστοριάς: Ένας ξεχωριστός ορεινός προορισμός (video)

Η Νέα Κοτύλη του Δήμου Νεστορίου, δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από κατοίκους της Κοτύλης που εγκατέλειψαν το χωριό τους που είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και του Ελληνικού Εμφυλίου.

Κοτύλη Καστοριάς: Ένας ξεχωριστός ορεινός προορισμός (video)Βρίσκεται στις πλαγιές του Γράμμου σε υψόμετρο 1450 μέτρων, πάνω στο δρόμο που οδηγούσε από τη Δυτική Μακεδονία στην ήπειρο, πριν την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Το χειμώνα το χιόνι μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο, όμως ο δρόμος δεν κλείνει ποτέ και όποιος θέλει να απολαύσει το χιονισμένο τοπίο, μπορεί να φτάσει εδώ με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Κοτύλη έχει 34 κατοίκους, όμως πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι τους μήνες του χειμώνα, δεν είναι περισσότεροι από δώδεκα. Τα σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι, το χωριό ζωντανεύει. Το μοναδικό καφενείο του χωριού τα τελευταία χρόνια λειτούργησε και πάλι και αποτελεί σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης. Ο ιδιοκτήτης του, Χρήστος Αντωνίου, μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος της ΕΡΤ 3.

Η Κοτύλη είναι ένας ιδιαίτερος χειμερινός προορισμός, για όποιον αγαπά τη φύση, το βουνό και την ηρεμία. Διαθέτει ήδη έναν ξενώνα και υπάρχουν συζητήσεις για την επαναλειτουργία του κοινοτικού ξενώνα. Οι λιγοστοί κάτοικοι, αλλά και όσοι έρχονται τα σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, ελπίζουν πως ο τουρισμός, μπορεί να δώσει και πάλι ζωή, στο πανέμορφο χωριό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος