Καστοριά: Ο κύκνος που διδάσκει αγάπη κι αφοσίωση

Ο Κύκνος ΜΠ68 περιμένει το ταίρι του, στην όχθη της λίμνης Ορεστιάδας. Αρνείται να πιστέψει ότι εκείνη έφυγε από τη ζωή και την αναζητά, εκεί όπου την είδε για τελευταία φορά. Ο Κύκνος ΜΠ68 έγινε γνωστός όταν, μετά από το περιστατικό τραυματισμού της συντρόφου του, την ακολούθησε κι έμεινε δίπλα της στο κέντρο περίθαλψης, περιμένοντάς την να αναρρώσει.

Δυστυχώς, ο θηλυκός κύκνος δεν τα κατάφερε, εξέπνευσε έχοντας δίπλα της το ταίρι της, εκείνος όμως αρνείται να δεχτεί τον αποχωρισμό και την περιμένει στην όχθη της λίμνης. Μάλιστα, ενώ μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή της λίμνης, επέστρεψε στο σταθμό περίθαλψης και παραμένει εκεί, περιμένοντας μάταια την καλή του.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, που ανέλαβε την περίθαλψη του κύκνου και έκανε γνωστό το περιστατικό, αναφέρει πως ο Καστοριά: Ο κύκνος που διδάσκει αγάπη κι αφοσίωσηαρσενικός κύκνος, δεν ήθελε να φύγει κοντά από το ταίρι του. “Τον βάλαμε στο αυτοκίνητο αρκετά ανήσυχο και τον μεταφέραμε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε εντελώς άλλο περιβάλλον. Με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση από το νερό της λίμνης. Κάποια στιγμή νομίσαμε ότι τα καταφέραμε και αποχωρίσαμε από την περιοχή να μην μας βλέπει και μας συνδέει με τα γεγονότα που έγιναν. Αποτύχαμε… ο κύκνος διέσχισε την λίμνη και βρέθηκε πριν από εμάς στην περιοχή του σταθμού και είναι εκεί που θέλει ακόμη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος