Καστοριά: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, με προϋπολογισμό 10.030.000 ευρώ. Το έργο υποβλήθηκε για ένταξη το 2017 και ανατέθηκε στον πρώτο ανάδοχο το 2020, ωστόσο παρουσιάστηκε αδυναμία εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών, με αποτέλεσμα να λυθεί η σύμβαση, για να αναλάβει την υλοποίηση νέος ανάδοχος, το 2023. Υλοποιείται από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καστοριάς και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Καστοριάς σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το έργο ξεκινά από την περιοχή του γύρου της λίμνης, ώστε να καταστεί εφικτή και η ασφαλτόστρωση του εσωτερικού παραλίμνιου στο σύνολό του – έργο που επίσης είναι σε εξέλιξη – ενώ αμέσως μετά θα γίνουν εργασίες στην οδό Γράμμου, για να ασφαλτοστρωθεί και αυτός ο δρόμος που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την επίσημη έναρξη των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ένα ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο είχαμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε πάση θυσία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να φτάσουμε στην πολύ σημαντική σημερινή εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο και για τις ασφαλτοστρώσεις, τις οποίες έχουμε προγραμματισμένες», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος