Καστοριά: Η 25η Μαρτίου σε “βαθύ κόκκινο” – Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις – Μηνύματα

Κάτω από τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, με δύο από τους τρεις Δήμους της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς σε “βαθύ κόκκινο”, τιμάται η επέτειος της ελληνικής επανάστασης στην Καστοριά. Το Δημαρχείο Καστοριάς φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα και οι εκδηλώσεις του Δήμου είναι διαδικτυακές.

Την 25η Μαρτίου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Λόγω των έκτακτων μέτρων που Καστοριά: Η 25η Μαρτίου σε “βαθύ κόκκινο” – Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις – Μηνύματαείναι σε ισχύ,  δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση  στεφάνων από τους μαθητές την παραμονή της επετείου.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου θα μεταδοθούν από το κανάλι του Δήμου Καστοριάς στο youtube. Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο “τιμούμε την ιστορία μας” θα παρουσιαστεί στις 25 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ. 

Καστοριά: Η 25η Μαρτίου σε “βαθύ κόκκινο” – Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις – ΜηνύματαΟ Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, αναφέρει στο μήνυμά του: “Σήμερα η Ελλάδα μας γιορτάζει την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης. Τιμούμε, σεβόμαστε και προσδίδουμε αξία σε όσους αγωνίστηκαν για το έθνος και θυσίασαν την ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι, αποδεικνύοντας ότι είμαστε αντάξιοι αυτής της ελευθερίας. Η επανάσταση του 1821 ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία και η
ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας οι οποίοι μας εμπνέουν με την θυσία και τον αγώνα τους.
Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε εν μέσω μιας πανδημίας καλούμαστε, όπως
οι Ήρωες του 1821, να προτάξουμε το ΕΜΕΙΣ για να ξανακερδίσουμε την Ζωή που μας ανήκει. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου θα μας βοηθήσει να βγούμε και πάλι νικητές”.

Καστοριά: Η 25η Μαρτίου σε “βαθύ κόκκινο” – Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις – ΜηνύματαΟ Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, αναφέρει: “Με ύψιστο σεβασμό γιορτάζουμε όλοι οι Έλληνες την 25 η Μαρτίου, η οποία φέτος συμπίπτει με την Επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Γιορτάζουμε όμως ταυτόχρονα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Κοινός εορτασμός, που αναδεικνύει τη διαχρονική, άρρηκτη και ισχυρή σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.
Αναλογιζόμαστε και υποκλινόμαστε με ευγνωμοσύνη στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Τιμούμε την ιστορία μας. Παράλληλα, καλούμαστε όλοι μας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, να αντλήσουμε δύναμη και να οπλιστούμε με υπομονή και αποφασιστικότητα. Να ανοίξουμε νέους δρόμους σύμπνοιας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Τόσο στην πατρίδα μας, όσο και στον τόπο μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος