Καστοριά: Εκσυχρονίζεται το Ναυταθλητικό Κέντρο

Στα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία ενός σύγχρονου Ναυταθλητικού Κέντρου στον Δήμο Καστοριάς, με την
ένταξη της μελέτης του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης των εγκαταστάσεών του, στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με το ποσό των 620.000 ευρώ.
Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάπτυξη στην είσοδο της πόλης ενός μεγάλου πολυχώρου αθλητισμού και αναψυχής, σε έκταση 14 στρεμμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει λεμβαρχείο 900 τ.μ., κωπηλατήριο 515 τ.μ., αναψυκτήριο 500 τ.μ., πισίνα για την αναψυχή των κατοίκων 800 τ.μ. με περιμετρική κατασκευή, που επιτρέπει να λειτουργεί σαν ανοικτή ή κλειστή κατά περίπτωση, τέντα και υπόστεγα 900 τ.μ., για την ημι-υπαίθρια στέγαση λεμβών ή για να μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων.
Η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με τη δημιουργία εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στάθμευσης, επιφάνειας 2.500 τ.μ. και υπαίθριων χώρων άθλησης, επίσης 2.500 τ.μ.
Η ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν σημαντικός στόχος της δημοτικής αρχής, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, καθώς θα διευκολύνει τη διοργάνωση Πανελλαδικών και Διεθνών αγώνων, καθώς και τους Ομίλους του Δήμου που δραστηριοποιούνται στη λίμνη (ΝΟΚ, ΝΟΜ, Ιστιοπλοϊκός κτλ). Παράλληλα, θα συμβάλει στην προβολή της πόλης της Καστοριάς και της λίμνης της, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Καστοριά: Εκσυχρονίζεται το Ναυταθλητικό Κέντρο

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος αντιλήφθηκε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του τουρισμού της Καστοριάς και υπέγραψε την ένταξή του. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να εκπονηθεί γρήγορα η μελέτη, για να εξευρεθεί στη συνέχεια το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή του έργου, που πραγματικά θα δώσει μια νέα πνοή στην πόλη μας, αλλά και σε όλο τον Δήμο», σημείωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος