Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών (video)

Ξεκίνησε η δειγματοληψία για την ανίχνευση του ιού της γρίπης των πτηνών, στην ορνιθοπανίδα της λίμνης Καστοριάς. Τηρουμένων των κανόνων βίοασφάλειας, η διαδικασία γίνεται με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η συλλογή των νεκρών πουλιών και η έρευνα στην λίμνη Ορεστιάδα, θεωρήθηκε επιβεβλημένη για τον περιορισμό διασποράς του ιού Η5Ν1, ο οποίος ανιχνεύτηκε σε εκατοντάδες πελεκανους στη Δυτική Μακεδονία, οι περισσότεροι από τους οποίους, στη λίμνη Μικρή Πρέσπα.Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών (video)

Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και αποφασίστηκε η απομάκρυνση των νεκρών ατόμων από τις λίμνες

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι περιμετρικά της λίμνης και θα γίνουν οι απαραίτητες δειγματοληψίες σε πουλιά, ώστε να υπάρξει η πραγματική-ουσιαστική εκτίμηση της κατάστασης. Προς το παρόν, φαίνεται, πως ο μικρός αριθμός νεκρών πουλιών στην λίμνη της Καστοριάς, οφείλεται κυρίως στην επισκεψιμότητα των πουλιών από γειτονικές λίμνες, χωρίς να υπάρχει εστία του ιού στην περιοχή.

Φωτογραφίες, video: Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος