Καστοριά: Δασική πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο Γιαννοχώρι – Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικό ελικόπτερο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου, σε δασική έκταση, νοτιοδυτικά του χωριού Γιαννοχώρι στον Δήμο Νεστορίου, Καστοριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ERTnews, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά μικρής έκτασης και χαμηλής έντασης, η οποία ωστόσο εξελίσσεται σε δύσβατη και ορεινή περιοχή, δυσκολεύοντας την προσέγγιση των δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 18 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς με 7 υδροφόρα οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν 10 πυροσβέστες από δύο ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (8η ΕΜΟΔΕ Κοζάνης και 5η ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων). Από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο που κατέφθασε από τα Ιωάννινα. Από την πυρκαγιά δεν διατρέχουν κίνδυνο κατοικίες ή ο ίδιος ο οικισμός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο Γιαννοχώρι του Δήμου Νεστορίου διαμένει πλέον μόλις ένας μόνιμος κάτοικος. Η εικόνα του μετώπου είναι ενθαρρυντική και η κατάσβεση φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη. Αυτή τη στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην πλήρη οριοθέτηση και τον περιορισμό της πυρκαγιάς πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος