Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωση

Η επέτειος απελευθέρωσης της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού και η γιορτή του πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά, τιμήθηκαν φέτος χωρίς εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Τα μηνύματά τους για την ημέρα, απηύθυναν με ανακοινώσεις τους οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι κι ο Αντιπεριφερειάρχης.

Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωσηΟ βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Με αυτοπεποίθηση, ατομική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε να φέρουμε την ζωή μας και τον τόπο μας πάλι μπροστά. Οι περσινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Καστοριάς είχαν μοναδικότητα τελετουργική. Ας λειτουργήσουν στον λογισμό μας ως δρομοδείκτης ελπίδας. Ψηλά το κεφάλι και την γαλανόλευκη σημαία στο μπαλκόνι μας.
Η ιστορική μνήμη και η γνώση της παράδοσης, συμβάλλουν στην προαγωγή της παιδείας και στην τόνωση της φιλοπατρίας ιδιαίτερα των νεότερων γενιών. Από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό. Η παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ και το άγημα των 21 στρατιωτών εκ των οποίων οι 3 έφιπποι ενδεδυμένοι με τις στολές των Βαλκανικών πολέμων, λάμπρυναν τα εφετινά Ελευθέρια της πόλης μας.
Συγχαρητήρια στον Δήμο Καστοριάς για την πρωτοβουλία.

Χρόνια πολλά, πάντα ελεύθεροι!”

Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωση Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Η 11η Νοεμβρίου είναι για την Καστοριά μία ημέρα εθνικής ανάτασης καθώς πριν από 108 χρόνια αποτίναξε τον οθωμανικό ζυγό και ενσωματώθηκε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Ο αγώνας των προγόνων μας αποτελεί παράδειγμα δύναμης και ελπίδας για τις σύγχρονες προκλήσεις.
Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Καστοριάς φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, δεν μπορεί να γίνει με λαμπρότητα και επισημότητα. Η κρίση όμως αυτή δίνει το έναυσμα να αναλάβουμε όλοι μαζί το χρέος και το καθήκον να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.
Το αύριο της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Με ενότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά!”

Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωσηΟ Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος: “Οι ηρωικοί αγώνες των προγόνων μας παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε, καθώς αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και εθνικών διδαγμάτων, για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και παράλληλα να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για πρόοδο και ευημερία.

Φέτος λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας, δεν διοργανώθηκαν οι αρμόζουσες εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καστοριάς.  Αυτό σε καμία περίπτωση όμως δεν υποβαθμίζει τους αγώνες τους, οι οποίοι παραμένουν επίκαιροι και οδηγούν τα βήματα μας στις προκλήσεις της νέας εποχής. Μια εποχή που απαιτεί εγρήγορση, ομοψυχία και ενότητα. Θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον δικό μας αγώνα όπου χρειαστεί και να φανούμε αντάξιοι επίγονοι αυτών που σήμερα τιμούμε.

Χρόνια πολλά Καστοριά”.

Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωσηΟ Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης: “Πριν από ένα χρόνο, τέτοια μέρα στην Καστοριά επικρατούσε ενθουσιασμός και συγκίνηση, τιμώντας και αναβιώνοντας την Ιστορία μας με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις. Σήμερα, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να γιορτάσουμε τα Ελευθέρια της Πόλης μας όπως θα έπρεπε και όπως είχαμε σχεδιάσει.
Η 11η Νοεμβρίου 2020, ημέρα του Πολιούχου Αγίου Μηνά και 108η Επέτειος Απελευθέρωσης της Καστοριάς, ευχόμαστε να αποτελέσει το ορόσημο για την αντίστροφη μέτρηση μιας νέας “απελευθέρωσης” από τις σημερινές προκλήσεις
που δοκιμάζουν όχι μόνο την περιοχή μας και τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Με την ίδια υπομονή, πίστη και ομοψυχία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις όποιες δυσκολίες και να συμβάλλουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία στη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά Καστοριανοί, όπου κι αν βρίσκεστε!
Χρόνια Πολλά Συνδημότες μου!
Χρόνια Πολλά Καστοριά!”

Καστοριά – Άργος Ορεστικό: Μηνύματα για την απελευθέρωσηΟ δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: “Με σεβασμό και δέος υποκλινόμαστε στους προγόνους μας για τους αγώνες και την αυτοθυσία τους. Μας χάρισαν την ελευθερία, τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Η σημερινή 108η επέτειος απελευθέρωσης του Άργους Ορεστικού, σε αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες, ας γίνει η αφορμή να ανατροφοδοτήσουμε τη σκέψη μας από το παρελθόν και να χαράξουμε τον δρόμο για το μέλλον.

Χρόνια πολλά στους απανταχού Αργείτες!

Χρόνια πολλά Άργος Ορεστικό!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος