Ηχηρό μήνυμα στη Β. Μακεδονία για σεβασμό στη Συμφωνία των Πρεσπών έστειλε από τη Φλώρινα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ηχηρό μήνυμα στη γείτονα Βόρεια Μακεδονία έστειλε από τη Φλώρινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως “αν συνεχίσει στην ίδια πολιτική, να καταπατά τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα δούνε και πάλι την πόρτα κλειστή για την Ευρώπη”.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, επεσήμανε ότι η Ευρώπη έχει ένα ρόλο να παίξει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Πριν από λίγες μέρες έστειλα μία επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής και μάλιστα η Επιτροπή μου απάντησε σήμερα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες, εκμεταλλευόμενες διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια, μπορεί να τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία και να στοιχίζει το ίδιο προϊόν τελικά αδικαιολόγητα πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι μπορεί να στοιχίζει σε μία άλλη αγορά. Τους είπα να κάνουμε κάτι για αυτό και απάντησε η Επιτροπή – προσέξτε να δείτε τον παραλογισμό τώρα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης – ναι έχεις δίκιο στο θέμα αυτό, πρέπει κάτι να κάνουμε. Και η αντιπολίτευση έρχεται και μας ασκεί κριτική γιατί ζητάμε από την Ευρώπη να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό. Το λέω διότι κάποια στιγμή θα πρέπει και ο διάλογος στην χώρα μας να γίνει με κάποια στοιχειώδη κοινή λογική. Δυστυχώς, αυτά φαίνεται ότι μέσα στο στο πάθος και στην ένταση και στην τοξικότητα κάποιων τα έχουμε τελείως απολέσει”.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν δυνατότητες “στα επόμενα 5 χρόνια να κάνουμε πολλά, να διεκδικήσουμε ένα δεύτερο ταμείο ανάκαμψης γιατί αυτό λήγει το 26 και να έχουμε πολλές άλλες ωραίες πρωτοβουλίες, όπως αυτές που χρηματοδοτεί το ταμείο ανάκαμψης”.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές τόνισε: “εγώ δεν υπόσχομαι θαύματα, υπόσχομαι όμως σκληρή δουλειά, υπόσχομαι ότι πάντα μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε μέρα θα κάνουμε και ένα βήμα μπροστά. Και αυτήν την δέσμευση απέναντί σας την τήρησα στο ακέραιο και θέλω αυτή η πορεία να μπορεί να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική μετά τις ευρωεκλογές”.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Ν.Δ. στις εκλογές: “Γυρίστε λοιπόν την πλάτη σε όλους αυτούς, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές δήθεν σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, δώστε θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία για να μπορεί να έχει μία ισχυρή παρουσία και η χώρα μας μία ισχυρή φωνή σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Αυτό τελικά είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών, γι’ αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες της ευρωεκλογές. Έχουμε ένα πολύ καλό και αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, με άξιους ανθρώπους που θα συγκροτήσουν την επόμενη μέρα μία πολύ καλή ομάδα. Πάμε για τον μέγιστο, το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών τον οποίο μπορούμε να εκλέξουμε. Γιατί όχι, στις 9 Ιουνίου να εκλέξουμε 9 βουλευτές. Αυτός θα ήτανε ο απώτερος στόχος τον οποίο θέτουμε, για να μπορούμε την επόμενη μέρα να εξακολουθούμε να λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κέντρο δεξιό κόμμα στην Ευρώπη και το ισχυρότερο κόμμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος