Η Σ. Ζαχαράκη στην Καστοριά με σύνθημα “η Ελλάδα έχει και χειμώνα”

Διήμερη επίσκεψη στην Καστοριά πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία επισκέφτηκε τα αξιοθέατα της περιοχής, είχε συναντήσεις με την αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους Δημάρχους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και με τον μητροπολίτη Καλλίνικο και πήρε μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων από τον χώρο των επιχειρήσεων γούνας, των ξενοδοχείων, του Εργατικού Κέντρου, και το χώρο της εστίασης.

“Θέλουμε να χτίσουμε έναν προορισμό βιώσιμο με τα χαρακτηριστικά του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, η οποία μίλησε για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που μπορεί να αξιοποιηθεί στην περιοχή, με βάση τα προϊστορικά και βυζαντινά μνημεία και με ιδιαίτερη έμφαση σε στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού όπως «η αξιοποίηση των ορεινών καταφυγίων και των περιπατητικών μονοπατιών στον Γράμμο, οι ιαματικές πήγες στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, αλλά και η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία». Οι δήμαρχοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, ζήτησαν υποστήριξη σε θέματα εξωστρέφειας και προβολής της περιοχής.

Η υφυπουργός μίλησε για την καμπάνια του ΕΟΤ που “τρέχει” ήδη στην Ελλάδα για τον ορεινό και χειμερινό τουρισμό, η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την περιοχή και μίλησε για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που έτρεξε το 2021 σημειώνοντας ότι «ήταν το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πρόγραμμα του Ελληνικού Τουρισμού προσφέροντας ανάσες στο ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην εστίαση» και συμπλήρωσε ότι «ερευνάται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2022».

Ο βουλευτής ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος προσκάλεσε την υφυπουργό Τουρισμού στην Καστοριά, χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψή της και δήλωσε ότι αποδέχτηκε την πρόσκλησή του και ο Γ.Γ του Ε.Ο.Τ., ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή τον επόμενο μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος