Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Καστοριά

Επίσκεψη γνωριμίας  πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee στην Καστοριά, όπου είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο και τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη. Τα θέματα της τοπικής οικονομίας, η γουνοποιία, ο πολιτισμός  και ο τουρισμός, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις.

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην ΚαστοριάΔήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης συζήτησε με την Πρόξενο για την πολύ καλή και διαχρονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ιδιαίτερα της Καστοριάς λόγω της γουνοποιίας και των απόδημων Καστοριανών, επισημαίνοντας ότι “πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες και περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση και ισχυροποίηση των σχέσεων”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος υποδέχτηκε   την Γενική Πρόξενο μαζί με την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου.

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην ΚαστοριάΗ συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την περιοχή και στις ευκαιρίες, που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, το υδάτινο στοιχείο, η εξαγωγή προϊόντων κ.α. και η αξιοποίησή τους προς όφελος των δύο πλευρών.

Η Πρόξενος των ΗΠΑ εκδήλωσε την προθυμία της να στηρίξει την Καστοριά, μέσα από μία αποδοτική συνεργασία, όπου κυρίαρχο λόγο θα έχουν τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και η τεχνολογία.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς παρέθεσε γεύμα γνωριμίας στην Elizabeth K. Lee, με αφορμή την πρώτη επίσκεψή της στην πόλη.

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Καστοριά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος