Φλώρινα: Το φαντασμαγορικό τοπίο προσέλκυσε επισκέπτες και αύξησε τον τζίρο στην αγορά

Φαντασμαγορικό είναι το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην Φλώρινα, καθώς η πόλη καλύπτεται από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης το λεγόμενο «Σινιάκι», που δημιουργείται ακριβώς στην «γούβα» ανάμεσα στο βουνό και τον κάμπο της Φλώρινας.

Πρόκειται για το αγαπημένο τοπίο του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο οποίο έχει κάνει και την ομώνυμη ταινία, όπου κυριαρχεί ο ποταμός Σακουλέβας και βρίσκονται και τα νεοκλασικά κτίρια, σκηνικό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αλλά και σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Φλώρινα, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Φλώρινας Θωμαή Αδάμου, είχε τις ημέρες των εορτών πάρα πολλή κίνηση τόσο με την αναβίωση των εθίμων όσο βέβαια και με την προσέλευση επισκεπτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας και των κοντινών γειτονικών χωρών.

Παρά το γεγονός ότι δεν χιόνισε σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες αυτό όμως δεν εμπόδισε τους επισκέπτες να απολαύσουν την πόλη και φυσικά υπάρχει ικανοποίηση καθώς ο τζίρος των καταστημάτων αυξήθηκε τόσο στα καταστήματα εστίασης, στις καφετέριες όσο βέβαια και στα εμπορικά καταστήματα.

ΕΡΤ Φλώρινας: Θωμαή Αδάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος