Φλώρινα: Συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου για τη συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του δρόμου προς τη νέα συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών, ολοκληρώθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρεσπών, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη.

Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου, η οποία ακολουθεί τη βέλτιστη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολίτες, αλλά και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επισημάνθηκαν από την Μονάδα Διαχείρισης  Προστατευόμενων Περιοχών (Μ.Δ.Π.Π.) του ΟΦΥΠΕΚΑ και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

Φλώρινα: Συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου για τη συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, Τεχνικών Έργων Χαρίσιος Γκοβεδάρος και  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών φορέων, καθώς και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. 

Η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και, αφού εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, να τεθεί σε διαβούλευση. Πρόκειται για το τελευταίο από τα συνοδά έργα του μεθοριακού σταθμού που ολοκληρώνεται σε επίπεδο σχεδιασμού και, μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομών (τελωνείο, στέγαστρο, κ.λπ.), θα τεθούν προς χρηματοδότηση τους επόμενους μήνες.

Φλώρινα: Συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου για τη συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών

Ο Δήμαρχος Πρεσπών, Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: “Πρόκειται για μια επιτυχία της περιφερειακής και τις δημοτικής αρχής, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και να δρομολογήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται για τη λειτουργία της συνοριακής διάβασης του Λαιμού. Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα περιλαμβάνει “πράσινες διαβάσεις” για την πανίδα της περιοχής. Θεωρώ δεδομένο ότι, το έργο θα προχωρήσει και θα είναι εμβληματικό, καθώς εκτός από καινοτόμο, θα είναι και ένα έργο – πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος