Φλώρινα: Στα λευκά τα κούλουμα – Με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων (βίντεο)

Με το τοπίο ντυμένο στα λευκά θα εορτάσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και τα κούλουμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Φλώρινας, καθώς συνεχίζεται η χιονόπτωση από χθες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Το χιόνι μέσα στην πόλη της Φλώρινας έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά ενώ στα ορεινά έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, Φλώρινα – Νίκη, στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 28ο χλμ. (νέο και παλαιό τμήμα μέσω Κλειδίου), στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ., στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Νίκης, από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 1ο χλμ. έως το 30ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου – Καστοριάς (μέσω Σκλήθρου), από το 14ο χλμ. έως το 32ο χλμ. Με χειμερινά ελαστικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Από το Σάββατο ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης, από το 22ο χλμ. έως το 30ο χλμ. και στη Νέα Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης, από το 22ο χλμ. έως το 32ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Στην Καστοριά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, από το 17,5ο χλμ. (Α/Κ Αλιάκμονα) έως το 69,3ο χλμ. (Ι/Κ Κρυσταλλοπηγής), στην Εθνική Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας), από το 10ο χλμ. έως το 25ο χλμ. στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, από το 96ο χλμ. έως το 113ο χλμ. στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 25ο χλμ. έως το 54ο χλμ. στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου, από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ. σε όλο το ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Καστοριάς, σε όλο το οδικό δίκτυο των Δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Από σήμερα ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος