Φλώρινα: Παρουσία του υπ. Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη τα εγκαίνια των έργων για το φυσικό αέριο

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Μάριου Τσάκα, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της έναρξης των έργων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στη Φλώρινα, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκης, πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται ως επιβράβευση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής εδώ και πολλούς μήνες, προκειμένου η Φλώρινα να αποκτήσει εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Ο δήμαρχος Φλώρινας ανέφερε σχετικά: “Πρόκειται για ένα έργο ύψους 21 εκ. ευρώ, για το οποίο μάλιστα εξασφαλίσαμε και την 100% επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων, ύψους 20 εκ. ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κανένας καταναλωτής δεν θα επιβαρυνθεί με ούτε ένα ευρώ για να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου και να προμηθευτεί όλο τον εξοπλισμό λειτουργίας. Με την επίσημη έναρξη του έργου, αύριο, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των δύο σταθμών υποπίεσης και επαναλαμβάνω πως όλες οι δράσεις, κατασκευαστικές εργασίες, προμήθειες και συνδέσεις θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31.12.2023, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Να θυμίσω πως οι προδιαγραφές του έργου κατασκευής του δικτύου, του οποίου το μήκος είναι 102 χλμ., είναι εναρμονισμένες ώστε να μπορεί να μεταφέρει, μελλοντικά, και μεικτό καύσιμο κάτι που μπορεί να το εντάξει στα πράσινα έργα και που θα επιτρέπει την επέκταση του μέσα από την χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος