Ένα μοναδικό θέαμα, με τον καταρράκτη Πολυποτάμου, στη Φλώρινα, να έχει παγώσει, σχηματίζοντας εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.
Όπως περιέγραψε στην εκπομπή “Συνδέσεις” του ΕΡΤNEWS η δημοσιογράφος Θωμαΐς Αδάμου, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που άγγιξαν ακόμα και τους -12 βαθμούς Κελσίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσει ακόμα και ο καταρράκτης, σε υψόμετρο 950 μέτρων, μετατρέποντάς τον σε αξιοθέατο για αρκετούς, που σπεύδουν στο σημείο για να απολαύσουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο και να φωτογραφηθούν.
Το νερό του καταρράκτη Πολυποτάμου εξακολουθεί να ρέει πάνω στα γλυπτά που έχει σχηματίσει ο πάγος, “κόβοντας” την ανάσα όσων σπεύδουν να θαυμάσουν το σπάνιο θέαμα.
Η περιοχή της Φλώρινας, για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, υπόσχεται αξέχαστες στιγμές, αφού το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής εξακολουθεί να έχει χιόνι.
Στην τοπική κοινότητα Πολυποτάμου η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -7 βαθμούς, ενώ στην πόλη της Φλώρινας στους -5. Οι σχολικές μονάδες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, λειτούργησαν αργότερα σήμερα, στις 9.15.
Ρεπορτάζ: Θωμαΐς Αδάμου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος